مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

سرکوب احساسات عاطفی چه بلایی برسرتان می آورد؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

سرکوب احساسات عاطفی چه بلایی برسرتان می آورد؟ احساسات سرکوب شده به احساساتی گفته می‌شود که شما  به طور ناخودآگاه ازآن‌ها دوری می‌کنید زیرا دقیقا نمی دانید چگونه با آن‌ها رو به رو شوید.  سرکوب احساسات اگر به طور مقطعی و کوتاه باشد راه حل خوبی است  اما اگر فرد در هر شرایطی احساسات خود را بروز ندهد و آن ها را سرکوب کند نه تنها خوب نیست  بلکه  نهایتا منجر به افسردگی نیز می شود. در ادامه با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر به تاثیر مضر سرکوب احساسات بپردازیم.

بیشتر بخوانید: چگونه احساسات خود را کنترل کنیم؟ با این روشها رئیس خود شوید

سرکوب احساسات یعنی چه؟

مطالعات روانشناسی به ما نشان می‌دهد که پنهان کردن و  انکار احساسات منجر به ایجاد استرس  در افراد می شود.

به عنوان مثال: در یک مطالعه، شرکت‌کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند و فیلم هایی را به هر دو گروه نشان دادند. در ادامه  واکنش آن ها، به فیلم را، با اندازه گیری ضربان قلب، تعریق و تغییر مردمک چشم  آن ها می سنجیدند.

از گروه اول خواسته شد، هنگام تماشای فیلم، احساسات خود را بروز دهند، در حالی که  گروه دوم  باید فیلم ها را می دیدند و طوری رفتار می کردند که گویی هیچ چیز آن‌ها را اذیت نمی کند.

حدس بزنید چه شد؟

شرکت کنندگانی که احساسات خود را سرکوب و طوری رفتار می‌کردند که انگار چیزی آن‌ها را آزار نمی‌دهد، برانگیختگی فیزیولوژیکی بیشتری داشتند. یعنی افرادی که احساساتشان را سرکوب می کنند ممکن است در ظاهر، سرد و آرام به نظر برسند اما درون آن‌ها سرشار از استرس واضطراب است.

بیشتر بخوانید:  نشانه ‌های رابطه عاطفی سالم را بشناسید تا در آن قرار بگیرید

سرکوب احساسات یعنی چه؟

سرکوب احساسات عاطفی و پاسخ به استرس

این نوع مطالعات به ما نشان می‌دهد که بیان احساسات، حتی اگر آن احساسات چندان مثبت هم نباشند، بهتر است سرکوب نشوند. افراد با  استفاده از کلمات برای توصیف احساسات خود و یا حتی حالات صورت مانند گریه یا خنده می توانند احساسات خود را بروز دهند.

 

وقتی نمی خواهیم خود واقعی مان را نشان دهیم، یک نقاب و چهره ی جعلی یا شخصیت عمومی برای خود ایجاد می‌کنیم. گاهی اوقات این چهره ممکن است شاد به نظر برسد و با لبخندی شاد بودن آن  را نمایش دهد و گاهی غمگین باشد.

حقیقت واقعی این است که زندگی گاهی اوقات می تواند به ما آسیب برساند، پس اگر به دلایلی عصبانی باشیم و احساساتمان را بروز ندهیم این احساسات سرکوب شده، در اعماق بدن ما دفن می شوند. و در آینده ممکن است   به صورت  اضطراب بالا، افسردگی و حتی بیماری جسمی ظاهر شود.

در نتیجه، بهتر است احساسات واقعی خود را بروز داده و با بیان آن‌ ها از ذهن و جسم خود مواظبت کنیم.  احساسات سرکوب شده  هر چقدر دیرتر تخلیه شوند مانند سمی هستند که در ذهن و قلب ما بیشتر پخش شده و  قدرتمند تر  می شوند به صورت عدم تعادل در احساسات، ناتوانی در انجام کارها و حتی بیماری خود را نشان می دهد

اگر می خواهیم به احساسات خود احترام بگذاریم، باید تمام آنچه که هستیم و خود واقعی  است را با آغوش باز بپذیریم  حتی اگر  خوب، بد ، زشت یا زیبا باشد.

سرکوب احساسات اغلب به تجربیات دوران کودکی مربوط می‌شود. اگر والدین یا پرستاران کودک احساسات خود را به راحتی بیان کنند و در مورد آن ها صحبت کنند، همچنین به کودک در ابراز احساساتش کمک کرده و او را قضاوت یا انتقاد نکنند، سرکوب احساسات در بزرگسالی به ندرت رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: بی حسی عاطفی به چه معناست؟ (علائم، علل و راههای درمان)

نقطه مقابل سرکوب احساسات منفی بیان است

برای اینکه ناراحتی های احساسی خود را سرکوب نکرده و آنهارا در وجودمان دفن نکنیم، باید یاد بگیریم که احساسات خود را در لحظه بیان کنیم.

شناخت احساسات یا خودآگاهی

احساسات خود را بشناسیم و به تاثیری که بر بدن می گذارند توجه کنیم، آن ها را بپذیریم و بدون قضاوت در مورد احساساتی که داریم  با مشکل روبه رو شده  و آن را برطرف کنیم.

بیشتر بخوانید: ۴ مهارت اصلی و حیاتی برای برقراری یک ارتباط موثر

تمرین بیان احساسات

برای جلوگیری از سرکوب احساسات عاطفی چشم های خود را ببندید و چند دقیقه بی حرکت بنشینید. به بدن خود گوش کنید.چگونه است؟چه احساسی دارید؟  این احساسی که با آن ارتباط برقرار کرده‌اید از شما چه انتظاری دارد؟

شاید احساس می کنید نیاز به گریه کردن، فریاد زدن، مشت روی بالش، دویدن، رقصیدن، ضربه زدن به کیسه، انجام باغبانی، راه رفتن یا نفس عمیق کشیدن و … دارید. هر کاری لازم بود انجام دهید، احساسات سمی خود را رها کرده و خود را از قید و بند آنها آزاد کنید.

سرکوب احساسات عاطفی و پاسخ به استرس

بهترین راه بیان احساسات

یکی از بهترین روش های درمان سرکوب احساسات عاطفی و بهبود احساسات، نوشتن است. نوشتن یک روش درمانی برای کشف خود و ارتباط  با خود واقعی ما و توجه به عمیق‌ترین احساسات ما است. با نوشتن به دنیای درون خود گوش   می‌دهیم، از راه دور به ترس ها و ناراحتی هایمان نگاه کرده و از چنگال آنها جدا خواهیم شد..

نوشتن می تواند شفا‌بخش باشد. . در پایان هر روز به احساساتی که در طول روز داشته اید توجه کنید و آنها را یادداشت نماید، به هیچ وجه خودتان را سانسور یا قضاوت نکنید، اجازه دهید همه چیز بدون فیلتر از ذهن شما خارج شود و به جلو حرکت کند.

سخن پایانی

همه به نوعی به سرکوب احساسات منفی گرایش دارند. بسیاری از مردم از مواجه شدن با احساسات خود می ترسند بخصوص اگر با تجربیات تلخ همراه بوده باشد.  یادگیری و پذیرفتن احساسات منفی در طول زمان به بهبود روابط عاطفی کمک می کند. باعث می شود چالش های زندگی را با موفقیت پشت سر بگذارید.

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست