درمان استرسمقالهوبلاگ

تاثیر استرس بر پریود چیست؟ استرس قاعدگی چه به روز زنان می‌آورد؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

یکی از واکنش های طبیعی انسان در شرایطی که با خطر مواجه می شود استرس است. اما گاها این استرس بسیار زیاد بوده و تمام زندگی فرد را زیر سلطه ی خودش در می آورد. چنین استرسی بسیار مضر است و آثار مخرب بسیاری بر سلامت روانی و جسمی فرد دارد. ما در سری مقالات مرتبط با استرس به بررسی مسائل مختلفی در رابطه با استرس پرداخته ایم. در این مقاله می خواهیم درباره تاثیر استرس بر پریود و تاثیر استرس بر خونریزی قاعدگی مطالب مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: تاثیر خجالتی بودن بر استرس و راه درمان آن

زنان و استرس

طبق تحقیقات استرس در زنان شایع تر از مردان است. همچنین زنان در مقایسه با مردان در مواجه با شرایط بحرانی واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهند. عوارض استرس بر سلامت جسمی و روحی زنان نیز حاد تر از مردان است. این تفاوت به نحوه ی ترشح هورمون کورتیزول برمی گردد که در زنان و مردان متفاوت از یکدیگر است. این هورمون می تواند ترشح دیگر هورمون های حیاتی در بدن زنان را مختل کند و آثار بسیار مخربی به بار آورد.

کاهش میل جنسی، نامنظم شدن چرخه قاعدگی، آکنه و جوش، ریزش مو، تکرر ادراد، افسردگی، مشکلات گوارشی و سوزش معده، بیماری های قلبی و کاهش باروری از جمله ی این اثرات مخرب هستند.

تاثیر استرس بر پریود

چه چیزی به زنان استرس وارد می کند؟

در دنیای امروز زندگی بشر هر روز با چالش جدیدی روبرو است. زنان هم در این دنیای پر چالش زندگی می کنند، اما از سوی دیگر بنا به فطرت و غریضه زنان بیشتر از مردان نگران می شوند. زنان به جزئیات بسیار توجه می کنند و مسائل کوچک را به نگرانی بزرگی تبدیل می کنند. در محیط خانه و خانواده، محیط کار، جمع های دوستانه و … همواره مسأله ایی وجود دارد که زنان را تهدید کند.

تربیت فرزندان، آینده و سلامت آنان، مسائل مرتبط با همسر و خانواده ی او، مسائل مرتبط با تحصیل یا کار، مسائل مربوط به درآمد و دخل و خرج، تمیزی منزل، و حتی یک مهمانی خانوادگی می تواند به یک زن استرس وارد کند.

بیشتر بخوانید: بهترین روش های درمان استرس زنان

تاثیر استرس بر پریود چیست؟

نامنظم شدن چرخه ی قاعدگی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از زنان با آن روبرو هستند. خونریزی بیش از حد، تاخیر در پریود شدن، قاعدگی زودتر از موعد و لکه بینی از مشکلات شایع زنان در رابطه با چرخه ی قاعدگی می باشد.

همه ی این کاسه ها می تواند زیر سر استرس باشد. شاید در بین زنانی که با چنین مشکلاتی روبرو می شوند کمتر کسی باشد که منشأ مشکلش را به استرس ربط دهد. بسیاری از خانم ها هزینه های بسیاری را صرف مراجعه به پزشک زنان و زایمان می کنند و به مصرف داروهای شیمایی روی می آورند، در حالی که ممکن است دوای درد آنها نزد خودشان باشد.

امروزه تاثیر استرس بر خونریزی قاعدگی توسط پژوهش های بسیاری تایید شده است. طبق تحقیقات زنانی که شغل های استرس زایی دارند چرخه قاعدگی کوتاه مدت تری را نسبت به بقیه ی زنان تجربه می کنند.

استرس چگونه بر چرخه ی قاعدگی اثر می گذارد؟

همانطور که گفته شد تاثیر استرس بر پریود به نحوه ی ترشح هورمون های بر می گردد. زمانی که هورمون های استرس بیش از حد نیاز تولید شوند، مغز و نیز دیگر غدد در ترشح هورمون های حیاتی با مشکل روبرو می شوند. هورمون هایی مانند استروژن و پروژسترون به حد کافی تولید نمی شوند و نظم چرخه ی قاعدگی به هم می ریزد.

در مواردی دیگر که فرد با استرس شدید روبرو می شود ممکن است غدد فوق کلیوی از ترشح زیاد هورمون کورتیزول خسته شوند و حتی دیگر میزان لازم این هورمون را هم ترشح نکنند. در چنین مواردی غدد دیگر با شدت بیشتری به کار خود ادامه می دهند و هورمون ها را به صورتی ترشح می کنند که بدن با اختلالاتی روبرو می شود. زمانی که هورمون های استروژن و پروژسترون بیش از حد نیاز بدن ترشح شوند بازهم فرد با مشکلات مربوط به چرخه ی قاعدگی روبرو می شود.

همچنین از آنجایی که هورمون کورتیزول باعث افزایش قند خون می شود، می تواند تخمک گذاری را به عقب بیندازد و بدین ترتیب دوباره فرد دچار نامنظمی پریود می شود.

تاثیر استرس بر خونریزی قاعدگی

بیشتر بخوانید: علائم فیزیکی اضطراب شدید چیست؟ با بدن خود چه می‌کنیم؟

برای مقابله با چنین مسأله ایی چه کنیم؟

حال که از تاثیر استرس بر خونریزی قاعدگی به خوبی آگاه شدید، ممکن است فکر کنید که مشکلات شما هم ناشی از وجود استرس در زندگی روزمره تان است. بهترین راه برای حل این مشکلات تغییر سبک زندگی است.

قبل از آنکه داروهای شیمایی مصرف کنید استرستان را مدیریت کنید. سعی کنید کمی منطقی تر با قضایا برخورد کنید و به دنبال تصمیم های عاقلانه باشید نه تصمیم های احساسی. باور کنید بسیاری از نگرانی هایی که ما در زندگی روزمره مان تجربه می کنیم غیر ضروری هستند.

همچنین سعی کنید زیر بار مسئولیت هایی که از عهده ی شما خارج هستند نروید و بدانید شما نمی توانید تمام مسائل اطرافتان را مدیریت کنید. تنها مدیریت ذهن و زندگی خودتان بر عهده ی شماست.

اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

 

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست