درمان حواس پرتیمقالهوبلاگ

تقویت حافظه با مدیتیشن | روشی ساده برای افزایش قدرت ذهن

اشتراک گذاری این مطالب در:

تقویت حافظه و افزایش میزان تمرکز حواس تقریباً کار ساده‌ای نیست. زیرا ذهن و خیال مدام در حال پرواز و سیر در موضوعات مختلف است. وقتی ذهن و حواس پرواز می‌کند، تقریباً نشاندن آن در یکجا کار راحتی نیست. مدیتیشن حالتی است که می‌تواند به تقویت حافظه و تمرکز حواس کمک زیادی کند. در ادامه به تاثیر مدیتیشن بر حافظه می‌پردازیم.

مدیتیشن چطور باعث تقویت حافظه می‌شود؟

وقتی ذهن و حواس شما بر روی یک موضوع ناخوشایند باشد، تغییر آن کار دشواری است. برای مثال وقتی با کسی بر روی یک موضوع بحث و جدل می‌کنید، تا روزها این موضوع ذهن شما را درگیر می‌کند. به طوری که تمرکز حواستان را می‌گیرد. اگر چه از فکر کردن به این موضوعات خوشتان نمی‌آید، اما نمی‌توانید حواستان را هم به سمت موضوعات خوب و دوست داشتنی ببرید.
اما مدیتیشن می‌تواند در این مواقع حواس شما را به سمت درون متمرکز کند. در عین حال بر روی موضوعات کاربردی و تاثیرگذار متمرکز می‌شود. محققان زیادی بر این نظر هستند که مدیتیشن تاثیر اعجاب انگیزی بر روی حافظه و تمرکز حواس دارد. زیرا قادر است ساختار فیزی مغز را به شیوه‌های مثبت تغییر دهد.
میزان تاثیر مدیتیشن بر حافظه آنقدر زیاد است که حتی برخی از آن به عنوان داروی تقویت حافظه نام می‌برند. در عین حال هیچ تاثیر منفی بر روی روحیات و شخصیت ندارد. اگر در طی روز به مدت 20 دقیقه مدیتیشن انجام دهید، به مرور زمان باعث تقویت حافظه شما می‌شود.

مدیتیشن می‌تواند در این مواقع حواس شما را به سمت درون متمرکز کند. در عین حال بر روی موضوعات کاربردی و تاثیرگذار متمرکز می‌شود. محققان زیادی بر این نظر هستند که مدیتیشن تاثیر اعجاب انگیزی بر روی حافظه و تمرکز حواس دارد. زیرا قادر است ساختار فیزی مغز را به شیوه‌های مثبت تغییر دهد.

تاثیر مدیتیشن بر روی مغز و حافظه

در یکی از بیمارستان‌های روانی در ماساچوست در ایالت بوستون آمریکا در سال 2010 یک تحقیق انجام شد. نتیجه این تحقیقات نشان می‌داد که مدیتیشن می‌تواند باعث افزایش ضخامت غشاء مغزی شود. در عین حال قطر رگ‌های مغز را بیشتر می‌کند. با این روند میزان جریان خون در قشر پیشانی مغز بیشتر می‌شود. این قسمت که مسئولیت ذخیره و بازیابی اطلاعات را برعهده دارد، با افزایش جریان خون، قدرت بیشتری پیدا می‌کند.
مدیتیشن می‌تواند همان یک ورزش تاثیرگذار برای غشاء مغز باشد. به طوری که حجم آن را ضخیم‌تر و بزرگ‌تر کند. تحقیقات زیادی نشان می‌دهد که غشا مغزی در زبان‌شناسان، ورزشکاران و موسیقی‌دان‌ها ضخامت بیشتری نسبت به افراد عادی دارد.

مهم‌ترین تکنیک های تقویت حافظه با مدیتیشن

برای اینکه بتوانید حافظه خود را با کمک مدیتیشن تقویت کنید، می‌توانید تکنیک‌های زیر را به کار ببرید:

بالا نگه داشتن دست‌ها

در یکی از حالت‌های مدیتیشن برای تاثیر بر تقویت حافظه، ابتدا دست‌ها را محکم در بالای سر نگهدارید. سپس 20 نفس عمیق بکشید. به این صورت که هوا را با بینی به داخل ریه بکشید و با دهان بازدم را به بیرون بدهید. حالا تمام حواس خود را روی نگه داشتن دست‌ها و تنفس قرار دهید. این تمرین ساده را در طی روز 10 دقیقه انجام دهید.

تقویت حافظه با مدیتیشن / تاثیر مدیتیشن بر حافظه

تمرکز بر روی یک موضوع خاص

یکی دیگر از تکنیک‌های مدیتیشن، تمرکز بر روی یک موضوع خاص مثل ابر، آسمان، طبیعت، درخت و … است. توجه شما به این موضوعات باید به گونه‌ای باشد که تمام تمرکز و دقت شما را دربر بگیرد. برای مثلا به یک آکواریوم نگاه کنید. ماهی‌هایی که در حال حرکت هستند می‌توانند به شما آرامش خاصی را بدهند.

موسیقی‌های ملایم گوش دهید

یکی دیگر از تکنیک های تقویت حافظه با مدیتیشن گوش دادن به موسیقی است. البته باید موسیقی‌های باب میل خود را گوش دهید. حتی می‌توانید زمان گوش دادن به موسیقی یک قلم و کاغذ بردارید و افکاری را که در ذهنتان می‌آید، بر روی کاغذ بنویسید.
ذهن زمان گوش دادن به موسیقی خاطرات زیادی را بازیابی می‌کند. حتی موسیقی‌های بی‌کلام هم مفیدند. زیرا در این زمان مغز به دنبال پیدا کردن کلمات در بین نت‌های موسیقی است. شما به جای فکر کردن به مشکلات و دغدغه‌های زندگی می‌توانید این روش را در طی روز چندین مرتبه تکرار کنید.

یکی دیگر از تکنیک های تقویت حافظه با مدیتیشن گوش دادن به موسیقی است. البته باید موسیقی‌های باب میل خود را گوش دهید. حتی می‌توانید زمان گوش دادن به موسیقی یک قلم و کاغذ بردارید و افکاری را که در ذهنتان می‌آید، بر روی کاغذ بنویسید.

رایحه درمانی کنید

برای دریافت نتیجه از تاثیر مدیتیشن بر حافظه می‌توانید از حس بویایی کمک بگیرید. عطرها همیشه یادآور خاطرات خوب و بد هستند. البته فقط عطر نیست که می‌تواند خاطرات را تداعی کند. بلکه هر چیز بو داری می‌تواند خاطرات خوب و موضوعات مثبت را در ذهن تداعی کند.
برای مثال اگر از قهوه خاطرات خوبی دارید، می‌توانید برای یک دقیقه فقط آن را بو کنید. یادآوری خاطرات و موضوعات خوب می‌تواند باعث تمرکز حواس و تقویت حافظه شود. همچنین در درمان استرس هم مؤثر است.

تقویت حافظه و افزایش میزان تمرکز حواس تقریباً کار ساده‌ای نیست.

بر روی صدای تنفس متمرکز شوید

یکی دیگر از تکنیک‌های مدیتیشن برای تقویت حافظه، تمرکز بر روی صدای تنفس است. برای این کار یک تکه پنبه را در گوش‌های خود فرو کنید. سپس چشمان خود را ببندید. در این حالت می‌توانید تعداد نفس‌های خود را براحتی بشمرید. 5 دقیقه به همین حالت بمانید. گوش دادن به نفس از درون شما را به دنیای دیگری می‌برد.

برای تقویت حافظه لازم است تا یادگیری مهارت های مختلف را نیز افزایش دهید. خودساخته برای تقویت حافظه شرکت در دوره «در یادگیری استاد شوید» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:

تقویت حافظه

برچسب‌ها: , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست