درمان استرسمقالهوبلاگ

آثار مخرب فشار کاری را نادیده نگیرید

اشتراک گذاری این مطالب در:

فشار کاری چیست و چه تاثیری روی جسم و روح دارد؟ کار کردن و داشتن یک شغل آرزوی هر شخصی است. مزایای داشتن یک شغل بر کسی پوشیده نیست. اما تنها داشتن یک کار، حرفه و شغل کافی نیست. شغل باید از هر نظر باعث پیشرفت ما باشد. رشد مادی، شخصیتی و علمی از نتایج داشتن یک شغل خوب است. گاهی پیش می آید که ما از هر نظر شغل خوبی داریم اما شرایطی در کار ما به وجود می آید که فشار زیادی را بر ما وارد می کند. در این شرایط ما دچار مشکلاتی چون عصبی بودن، استرس شغلی و اضطراب، عدم کارایی و حتی افسردگی می شویم. در ادامه با خودساخته همراه شوید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

فشار کاری چیست؟

فشار شغلی شرایطی است که در آن فرد در شغل یا محیط شغلی خود دچار اختلال و بحران می شود. عوامل بیرونی و درونی فراوانی در به وجود آمدن استرس و فشار کاری تأثیر دارند. عوامل محیطی مختلفی ممکن است در به وجود آمدن و تشدید آن تاثیر داشته باشند. نوع شغل فرد و عدم انعطاف پذیری آن، وظایف محوله و ساعات کاری نیز می تواند از عوامل فشار کاری باشد. نقش شخصیت و نحوه ی مدیریت ما در پیشگیری و کنترل چنین شرایطی بسیار مهم است.

عوارض فشار شغلی

در بالا برسی کردیم که فشار کاری چیست و عوامل موثر بر آن را نیز به اختصار توضیح دادیم. حال به بررسی عوارض فشار کاری می پردازیم. فشار در محیط کار باعث بروز مشکلات روحی و جسمی بسیاری می شود. که بروز این مشکلات خود آثاری را به دنبال دارد. برخی عوارض فردی هستند و به شخص آسیب می رسانند. تاثیر برخی هم بر روی سازمان و گروه بار می شود.

فشار شغلی زیاد

عدم کارایی کافی

زمانی که ما از نظر شغلی زیر فشار زیادی باشیم دچار عدم کارایی می شویم. بدین معنی که نمی توانیم کارها و وظایفمان را به درستی انجام دهیم. در این شرایط هدفی که شغل برای آن به وجود آمده حاصل نمی شود. این مسأله هم به شغل های فردی آسیب می زند و هم سازمان را در پیمودن مسیرش دچار اختلال می کند.

ابتلا به پرخاشگری

فردی که فشار کاری زیادی بر او وارد می شود و دچار استرس شغلی است توانایی کنترل خشم خود را ندارد. زود عصبانی می شود و مکررا پرخاشگری می کند.

احساس ناتوانی

وقتی که در کار و محیط شغلی مان دچار بحران می شویم و نمی توانیم کارهایمان را به درستی انجام دهیم نوعی احساس ناتوانی در ما ریشه می دواند. این احساس ناتوانی در انجام کارها اعتماد به نفس را از ما می گیرد. باعث می شود خودمان و توانایی هایمان را نادیده بگیریم و ارزیابی تحقیرآمیزی از خودمان داشته باشیم.

تیره شدن روابط اجتماعی و خانوادگی

یکی از عوارض فشار کاری که بسیار مهم است در روابط اجتماعی مان نمودار می شود. مخصوصا استرس و فشار کاری زیاد محیط خانوادگی را دچار بحران می کند. فردی که در محیط کار تحت فشار است و توانایی مدیریت کارهایش را از دست داده است، این فشار را با خود به خانه اش می برد، با فرزندان و همسرش بد خلقی می کند و به جای گذراندن وقت با خانواده اش مدام در فکر سامان دادن مسائل مربوط به شغلش است. همچنین ممکن است ما چنین رفتاری را با همکارانمان و دیگر اطرافیانمان داشته باشیم و دلخوری و نارضایتی را در آنان به وجود آوریم.

بی خوابی به دلیل استرس

تمام شرایط فوق را در کنار یکدیگر قرار دهید. فردی را با چنین مشخصاتی تصور کنید. آیا این فرد می تواند خوابش را تنظیم کند؟ ذهن چنین فردی چنان درگیر افکار مختلف و آشفته است که خواب را از چشمانش می رباید.

علاوه بر مسائل فوق فرد ممکن است دچار بیماری های جسمانی شود. ناراحتی معده، سردرد، حالت تهوع، فشار خون بالا، تپش قلب و بی اشتهایی از جمله مشکلات جسمانی است که در شرایط فشار کاری زیاد برای فرد به وجود می آیند.

به یاد داشته باشیم همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. قبل از بروز چنین مشکلاتی باید توانایی های مدیریتی خود را افزایش دهیم و شخصیتی قدرتمند را در خودمان پرورش دهیم. و در صورت بروز آن باید به دنبال راه حلی خوب برای رفع آن باشیم. حتی اگر آن راه حل تغییر شغل فعلی مان باشد.

تاثیر مخرب استرس شغلی

ترس از دست دادن کار

استرس و فشار کاری ممکن است منجر به از دست دادن شغل شود. فردی که وظایفش نمی تواند به درستی انجام دهد در رسیدن به اهداف شغلی اش دچار وقفه می شود. سازمان ممکن است چنین فردی را کنار بگذارد و او را با شخصی دیگر جایگزین کند. همچنین فرد ممکن است از رسیدن به اهدافش ناامید شود و تلاش هایش را بیهود بداند.در چنین شرایط به فکر ترک شغل فعلی می افتد.

ناتوان شدن در مدیریت کارها و عدم تمرکز

عدم تمرکز از عوارض شایع فشار کاری زیاد است. فردی که در چنین شرایط بحرانی قرار می گیرد به شدت احساس آشفتگی می کند. از شاخه ایی به شاخه ایی دیگر می پرد و در نهایت نمی تواند بر روی موضع خاصی تمرکز کند. در چنین شرایط فرد به کلی توانایی مدیریتی خود را از دست می دهد و در اولویت بندی کارهایش دچار مشکل می شود.

اگر ترس و استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، با دوره خداحافظ استرس، برای همیشه با استرس خداحافظی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست