مقالهوبلاگ

چرا احساس تنهایی می کنم؟ چطور با آن کنار بیام؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

اگر به سراغ خواندن این مقاله آمده‌اید یعنی شما هم احتمالا احساس تنهایی می‌کنید. احساس تنهایی در دنیای امروزی بسیار رایج است. گاهی‌اوقات در میان تعدادی زیادی از آدم‌ها هم این حس دست از سر بشر برنمی‌دارد. اما علت احساس تنهایی چیست؟ در دنیایی که وسایل ارتباطی بیش از هر زمان دیگری رایج هستند و تقریبا تمام افراد یک وسیله هوشمند برای برقراری تماس با تمام نقاط دنیا در اختیار دارند، عجیب است که احساس تنهایی افزایش پیدا کرده و فراگیر شده است. این‌طور نیست؟ در زندگی سرعتی و پرتلاطم امروز که هر کجا پا می‌گذارید، مملؤ از آدم‌هاست، تنها ماندن بیش از همه خود را نشان می‌دهد. عجیب نیست؟
با ما همراه باشید تا از علت احساس تنهایی و ماجراهای مربوط به آن بیشتر بگوییم.

علت احساس تنهایی و ریشه آن در فناوری

هر چند که فناوری‌های ریز و درشتی در دنیا وجود دارند و به ما امکان برقراری ارتباط با دوستان را می‌دهند اما در نهایت، احساس و ارتباطی که در تماس از نزدیک شکل می‌گیرد کاملا متفاوت است. حتی اگر هر روز هم با دوست‌تان از طریق شبکه‌های مجازی در ارتباط باشید باز هم نمی‌توانید انرژی لازم برای دوستی را که از طریق مکالمه رو در رو به دست می‌آورید برای خود به وجود بیاورید.
فناوری یکی از عمده‌ترین انواع علت احساس تنهایی است. فناوری باعث شده که آدم‌ها در عین نزدیکی به هم از یکدیگر دور شوند. به شکلک‌ها یا همان ایموجی‌ها دقت کرده‌اید. این عناصر گرافیکی مجازی، جای لبخند، اشک، شوق، عشق و تمام احساسات انسانی را گرفته‌اند. شکلک‌هایی که حتی نمی‌دانیم، حس واقعی پشت آنها چیست. شاید شما شکلک صورتکی خندان را برای فردی دیگر ارسال کنید، در حالی که قلب‌تان مالامال از غم است و خنده از لبان‌تان رخت بربسته است. چنین ارتباطی نمی‌تواند توأم با صداقت و حقیقت باشد و از این رو به تنهایی آدم‌های قرن ۲۱، دامن می‌زند.

تفاوت و متمایز بودن

علت احساس تنهایی را می‌توان در بعضی از اوقات در تفاوت جست. بله، گاهی شما با جمعی که با آن در ارتباط هستید، فرق دارید. این تفاوت موجب می‌شود تا نتوانید با جمع آمیخته شوید و با آنها ارتباطی موثر برقرار کنید. متمایز بودن خواسته‌ها، سلایق و نیازهای‌تان باعث می‌شود تا کمی گوشه‌گیر شوید و احساس تنهایی کنید. در این مواقع، اگر چه به شما سخت می‌گذرد اما راه‌کاری وجود دارد و آن پیدا کردن دوست‌های تازه‌ای است که در دایره سلایق و علایق‌تان، با شما اشتراک و اتفاق نظر دارند.
تنها نمانید. سعی کنید در مکان‌هایی حاضر شوید که افراد شبیه به شما در آن وجود دارند. خود را از تنهایی بیرون بیاورید. اگرچه تنها بودن در بعضی از مواقع ضروری است اما تداوم این حس چندان جالب نخواهد بود و مشکلات زیادی در زندگی‌تان به وجود خواهد آورد.

احساس تنهایی را درمان کنید

شرایط خاص زندگی

شرایط خاص زندگی بعضی از افراد هم باعث می‌شود تا احساس تنهایی شدیدی را تجربه کنند. برای مثال، خانواده‌هایی که فرزندی با شرایط خاص دارند یا فرزندی که مجبور است از والدین پیر و مریض خود نگهداری کند، احتمالا احساس تنهایی بیشتری نسبت به افراد عادی خواهد داشت.
علت احساس تنهایی چنین افرادی، روند تکراری زندگی‌شان است که مجبور به پیگیری آن هستند و به خاطر خانواده‌شان باید برنامه‌ای تکراری و بدون تنوع را در روزها بگذرانند. این جنس از تنهایی هم می‌تواند آزاردهنده باشد و روی روحیه و روان افراد اثرات بسیار جدی بگذارد. کسانی که در شرایط خاصی مشابه آنچه گفته شد، زندگی می‌کنند باید برنامه‌هایی برای خروج از این حالات برای خودشان ترتیب بدهند و اجازه ندهند که رخوت و سکون به جان زندگی سخت و بدون دلخوشی‌شان وارد شود.

نژادپرستی

گاهی‌اوقات، برخی از افراد در جامعه و محیطی به غیر از وطن مجبور به زندگی می‌شوند. در چنین حالتی، امکان دارد که مورد خشونت‌های نژادپرستی قرار بگیرند. نژادپرستی، یکی از دلایل عمده تنهایی افراد در برخی از جوامع است. بشر باید بپذیرد که مرزها و خطوط، فقط برای نظم بیشتر هستند و لاغیر. همه ما انسان هستیم و باید یکدیگر را به خاطر انسانیت دوست بداریم. باید هم را به خاطر تداوم رشد بذر محبت در زمینِ این کره خاکی دوست بداریم و از بروز احساساتی منفی همچون تنهایی در قلب هم جلوگیری کنیم.

مشکلات روحی و روانی

علت احساس تنهایی می‌تواند ریشه در مشکلات روانی و روحی داشته باشد. برای مثال، افسردگی می‌تواند تا حدی باعث تشدید احساس تنهایی در یک فرد شود. به همین خاطر است که باید به این حس رسیدگی کنید و اگر‌ آزارتان می‌دهد، اقداماتی جدی درباره آن در نظر بگیرید. منظور از اقداماتی جدی، انجام کارهایی مانند مراجعه به پزشک است.
مشکلات روحی مانند افسردگی می‌توانند عواقب و نتایج ناخوشایند زیادی داشته باشند که یکی از آنها احساس تنهایی کردن و درک نشدن از سوی دیگران است. پیگیری هر مشکلی نیازمند داشتن شناخت نسبت به آن است. اگر علت احساس تنهایی شما ریشه در مشکلات روانی باشد باید حتما آن را به شکل جدی درمان کرد.

علت احساس تنهایی و ریشه آن در فناوری

احساس تنهایی کردن، طبیعی است؟

این روزها که علت احساس تنهایی بیشتر در نوع و سبک زندگی آدم‌ها ریشه دارد، به نظر می‌رسد که وجود چنین حسی، طبیعی‌تر از گذشته‌هاست. البته همان‌طور که دیدید دلایل متعدد و مختلفی برای حس تنها بودن عنوان می‌شود. ولی این روزها به واسطه سبک و مدل زندگی آدم‌ها، چنین احساساتی عجیب و بعید نیستند.
ضمن اینکه سرعت زندگی‌های امروزی هم یکی از دلایلی است که به حس تنهایی در آدم‌ها دامن می‌زند. همه باعجله روزهای خود را پشت سر می‌گذارند، به سر کار می‌روند، درس می‌خوانند و… . اما دقیقا نمی‌دانند که این همه عجله برای چیست. فناوری‌های روز، به سرعت گرفتن زندگی کمک می‌کند ولی باعث می‌شوند که بشر بدون اینکه بداند دقیقا رهسپار چه مقصدی است، در حرکت باشد و احساس تنهایی و سرخوردگی وجودش را فراگیرد.
بعد از اینکه علت احساس تنهایی را در خود شناسایی کردید، حتما اقدام به تغییر حال و هوای خود کنید و برای خروج از این احساس، برنامه‌ریزی جدی داشته باشید. اگر در تنهایی باقی بمانید، لحظات عمرتان بدون شادی و چشیدن طعم رضایت تلف خواهد شد. حیف نیست؟ شما باید از فرصت زندگی کردن با تمام سلول‌های‌تان استفاده کنید.

اگر از تنهایی رنج می برید، نشانهی کمبود عزت نفس در شماست. اگر قصد دارید میزان عزت نفس را در خود ارزیابی کنید، خودساخته شرکت در «دوره کیمیاگر» را به شما پیشنهاد می دهد.

و در دوره کیمیاگر ثبت نام کنید

برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

احساس تنهایی

 

برچسب‌ها: , , , ,
مقالات پیشنهاد شده

2 دیدگاه. Leave new

  • سلام و خسته نباشید به ناشر گرامی، از اینکه مطالب مفید رو در اختیار دیگر افراد قرار میدهید سپاسگزارم.

    پاسخ

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست