تقویت هوشرشد فردیمقاله

تاثیر هوش هیجانی در زندگی و افزایش خودکنترلی

اشتراک گذاری این مطالب در:

حتما درباره باهوش‌ها صفت آی‌کیوی بالا را شنیده‌اید. همه وقتی می‌خواهند از زرنگی و هوش یک‌نفر صحبت کنند، سریع به آی‌کیوی او اشاره دارند. اما این تعریف ناقص و نادرست است و نیاز به تکمیل و تصحیح دارد. واقعیت این است که هوش را می‌توان به شکل‌های مختلف دسته‌بندی و تعریف کرد. یکی از انواع هوش هم هوش هیجانی است. تاثیر هوش هیجانی در زندگی بسیار زیاد است و اگر کسی آن را به حد زیاد داشته باشد، موفقیت‌های زیادی در طول زندگی‌اش کسب خواهد کرد. اجازه بدهید که در ادامه از این نوع هوش بیشتر برای‌تان بگوییم و به شما نشان بدهیم که هوش انواع مختلفی دارد و لزوما آی‌کیوی بالا هوش سرشار را نشان نمی‌دهد و موارد دیگری هم در باهوش‌بودن هر فرد دخالت دارند. حتی شما میتوانید برای تقویت هوش هم اقدام کنید.

هوش هیجانی چیست؟

آی‌کیو(IQ) و ای‌کیو(EQ) دو نوع مختلف از هوش هستند که باید تفاوت‌های میان آن دو را شناخت. آی‌کیو ضریب یا بهره هوشی است و اشاره به توانایی‌های ریاضیاتی و توانایی‌های مغزی دارد. اما هوش هیجانی به توانمندی‌های افراد در کنترل احساسات، عواطف و هیجان‌های‌شان ربط دارد. کسانی که هوش هیجانی بالایی دارند، رفتارهای معقول و تحت‌کنترلی از خود ابراز می‌کنند. تاثیر هوش هیجانی زیاد در زندگی همراه با موفقیت‌های چشمگیری خواهد بود. چرا؟ به دلیل اینکه فردی با هوش هیجانی زیاد روی خود کاملا کنترل دارد و می‌داند که چطور باید با هیجان‌های مثبت و منفی‌اش کنار بیاید و عواطف و احساساتش را کنترل کند.

تاثیر هوش هیجانی در زندگی و افزایش خودکنترلی

تاثیر هوش هیجانی در زندگی چیست؟

برای شناخت تاثیر هوش هیجانی در زندگی باید به ابعاد مختلف زندگی دقت کرد و دید که کاربرد هوش هیجانی چطور نمود پیدا می‌کند. مثلا به تاثیر هوش هیجانی در ازدواج دقت کنید. کسی که می‌خواهد با فردی دیگر وارد رابطه عاطفی و احساسی شود، باید روش برقراری ارتباط را به‌خوبی بداند. همان گام نخست کار یعنی پیشنهاد آشنایی و برقراری ارتباط از جمله کارهایی است که در گروی هوش هیجانی قرار دارند. کسی که هوش خوبی در زمینه مدیریت عاطفی خود دارد، به‌سادگی و با اعتماد به نفس کافی می‌تواند با دیگران وارد بحث و گفت‌وگو شود. از آنجایی که این فرد روی رفتار، گفتار و کردارش مسلط است، خود واقعی‌اش را بدون خجالت به دیگران نشان می‌دهد و در نتیجه می‌تواند بدون بروز هیچ‌گونه سوتفاهمی خود را معرفی نماید. معرفی همان است و یافتن فردی که او را درک می‌کند و خود واقعی‌اش را می‌پسندد هم همان.

در بخش‌های مختلف ازدواج هم هوش هیجانی به کمک فرد می‌آید و به او اجازه می‌دهد تا با نهایت کنترل بر رفتارها و احساسات خود در موقعیت‌های مختلف فکر کند و تصمیم‌گیری نماید.

تاثیر هوش هیجانی بر اضطراب چیست؟

انسانی که دارای هوش هیجانی بالاست، خرد را در خود تقویت نموده و توانسته با اشراف بر افکاری که در ذهنش می‌گذرد و همچنین شناخت کافی از احساسات و عواطف خود، ذهن و رفتارش را در کنترل خود بگیرد. چنین انسان خردمندی در موقعیت‌های اضطراب‌آور خود را به‌خوبی کنترل می‌کند و می‌داند که باید چه رفتارهایی بروز بدهد. تاثیر هوش هیجانی بر اضطراب بسیار زیاد است. مدیریت هیجان‌های منفی و مثبت مانع از آن می‌شود که روح فرد به تلاطم بیافتد و نگرانی‌ها در قلبش جای خوش کنند. استرس به سراغ همه ما می‌آید اما کسانی که هوش هیجانی بالاتری دارند، آن را بهتر مدیریت می‌کنند و مانع از آن می‌شوند که وجود استرس‌ها به مشکلی بزرگ در زندگی‌شان بدل شود.

هوش هیجانی قابلیت ارتقا دارد؟

شاید ضریب هوشی را نتوان تغییری اساسی داد اما هوش هیجانی را می‌توان تقویت کرد. اگر والدین از کودکی حواس‌شان به تقویت هوش هیجانی فرزندشان باشد، خیلی ساده می‌توانند او را در بزرگ‌سالی به فردی قوی در این زمینه تبدیل کنند. مثلا درست صحبت‌کردن با کودک، توجه‌کردن به احساسات و عواطف او و ارائه فرصت‌هایی به او برای ابراز احساسات و افکارش باعث می‌شود تا کودک هوش هیجانی بالایی داشته باشد.

کسی که به دنبال ارتقای وضعیت هوش هیجانی خود است، نیاز دارد که شناخت بهتری نسبت به عواطف، احساسات و افکارش به دست بیاورد. اگر فردی به این موضوعات درباره خود مسلط شود و بتواند رابطه میان رفتارها و احساسات و افکارش را کشف کند، قطعا در دسته افرادی قرار خواهد گرفت که هوش هیجانی بالایی دارند. تاثیر هوش هیجانی در زندگی چنین افرادی انکارناپذیر است. آنها روابط سالم و شادی دارند و می‌توانند تجربه‌های ارزشمندی را بدون دغدغه در زندگی خود کسب کنند.

تاثیر هوش هیجانی در زندگی چیست؟

در آخر

تقویت هوش هیجانی در بزرگ‌سالان هم ممکن است. برای اینکه بتوانید این نوع از هوش را در خود تقویت کنید، باید کمی زمان بگذارید و روی رفتارهای‌تان تمرکز کنید. ببینید که کلید ارتباطی میان احساسات و افکار و رفتارهای‌تان چیست. چه چیزهایی باعث بروز رفتارها و واکنش‌های اشتباه در شما می‌شود. به‌جای اینکه زمین و زمان را مقصر بدانید و در شکست‌های‌تان انگشت اشاره را به سمت دیگران بگیرید، نگاهی دقیق به زوایای مختلف روح خود کنید و تلاش‌تان را به کار بگیرید تا همه‌چیز را تحت‌کنترل و مدیریت خود درآورید.

برای تقویت هوش لازم است تا یادگیری مهارت های مختلف را نیز افزایش دهید. خودساخته برای تقویت هوش شرکت در دوره «در یادگیری استاد شوید» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:

تقویت حافظه

برچسب‌ها: , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست