مقالهوبلاگ

تغییرات شخصیت ؛ تغییر کردن در زندگی بزرگسالی شما عادی است؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

تغییرات شخصیت در زندگی شما یا کسانی که دوستشان دارید تاکنون رخ داده است؟ به نظر شما چنین چیزی طبیعی است؟ تغییر شخصیت ناگهانی می‌تواند نشانه‌ای از بروز مشکلاتی باشد که اثراتی جدی روی زندگی فرد و اطرافیان او می‌گذارند. یادتان باشد، مشکلاتی که برای روان انسان‌ها پیش می‌آید اصلا جای اهمال ندارد و حتما باید به طور دقیق، پیگیری شود.
تغییرات شخصیت خود و اطرافیانتان را جدی بگیرید. به ویژه، زمانی که می‌بینید، یکی از عزیزانتان دچار تغییر شخصیت ناگهانی می‌شود باید به دنبال دریافت کمک حرفه‌ای باشید. یادتان باشد که مراجعه به روانشناس اصلا کار بدی نیست و همان‌طور که سرما می‌خورید باید به پزشک مراجعه کنید، در زمان رنجور شدن روانتان هم باید فکری به حال این موضوع کنید.
در ادامه از تغییر شخصیت و تغییر شخصیت ناگهانی برایتان خواهیم گفت. هیچ مشکلی وجود ندارد که با تدبر و تفکر حل نشود. پس از هیچ چیز نترسید و اگر می‌بینید که خودتان یا اطرافیانتان دچار مشکلاتی شده‌اند که تغییرات خلق و شخصیت را رقم زده با مراجعه به متخصصان و دریافت کمک‌های حرفه‌ای به حل مساله بپردازید.

تغییر شخصیت ناگهانی را چه موقع باید جدی گرفت؟

تغییرات شخصیت ناگهانی را باید زمانی قابل اعتنا دانست که فرد دچار تغییرات شخصیت واضح و آشکاری می‌شود و رفتارهایش، شروع به تغییر می‌کنند. تغییرات ناگهانی و محسوس در ظاهر، حرکات، نظرات و احساسات هم از نشانه‌های این تغییر هستند.
تغییر هویت و شخصیت که به تدریج و آرام‌آرام رخ می‌دهند اصلا مشکلی ندارند و خطرناک تلقی نمی‌شوند. واقعیت این است که تغییر کردن، می‌تواند بخشی از فرایند رشد هر انسان در زندگی باشد. این را هم در نظر بگیرید که بعضی از موفقیت‌های بزرگ یا وقایع ناگوار می‌توانند موجبات تغییر شخصیتی ناگهانی را به وجود بیاورند.
اما اگر یک فرد به طور ناگهانی دچار تغییر شود و رفتارهایش به کلی عوض شود باید حتما موضوع را به دقت بررسی کنید. ریشه مشکلات تغییر رفتاری و شخصیتی بسیار متنوع و گسترده هستند. پس باید به دنبال این باشید که ریشه‌ها و دلایل را کشف کنید.

تغییرات شخصیت در زندگی شما یا کسانی که دوستشان دارید تاکنون رخ داده است

آیا امکان تغییر شخصیت خود وجود دارد؟

واضح است که امکان تغییر شخصیت افراد وجود دارد. این موضوع کمابیش برای همه در خلال گذر از روزهای مختلف و دوره‌های متنوع زندگی پیش می‌آید. لغزش‌ها و نوسانات اخلاقی کاملا طبیعی هستند اما تغییر شخصیت ناگهانی می‌تواند دلیل یک حادثه روانی یا اختلال روانی باشد. شاید هم مشکلی پزشکی موجبات چنین تغییری را در افراد پدید می‌آورد.
از نشانه‌های تغییرات شخصیت می‌توان به مواردی مانند تندخویی، دمدمی مزاجی و از کوره در رفتن‌ها یاد کرد. پس امکان تغییر شخصیت وجود دارد. واقعیت این است که بدن آدمی با تمام نظم و نظامی که دارد، بسیار آسیب‌پذیر است و می‌تواند در اثر یک مشکل جسمانی به راحتی روانش را هم تحت تاثیر قرار بدهد.

دلایل تغییرات شخصیت چیست؟

تغییرات شخصیت به چه دلایلی در افراد مختلف، ایجاد می‌شوند؟ بیماری‌های روانی از جمله دلایلی هستند که موجبات تغییرات شخصیت افراد را به وجود می‌آورند. منظور از تغییرات شخصیت ، مواردی مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات دوقطبی و… است.
وقوع این بیماری‌ها در هر فرد با تغییرات شخصیت او همراه خواهد شد. شاید بپرسید که علت ابتلا به بیماری‌های روانی چیست؟ در پاسخ باید گفت، تجربه، ژنتیک و حتی آسیب رسیدن به بدن از نظر جسمانی هم می‌تواند، موجبات ابتلا به بیماری‌های روانی را به وجود بیاورد.
یکی دیگر از دلایلی که موجب می‌شود تا فردی دچار تغییر شخصیت ناگهانی شود، استفاده از مواد مخدر است. الکل و مواد مخدر مختلف می‌توانند مغز را به شدت تحت تاثیر قرار دهند و باعث به وجود آمدن رفتارهای تازه‌ای در فرد می‌شوند که تقریبا هیچ‌وقت آنها را در گذشته بروز نمی‌داده است.
بیماری‌های جسمانی هم از عواملی است که می‌تواند موجبات تغییرات شخصیت را در افراد به وجود بیاورد. مثلا مشکلاتی مانند سکته، عفونت، جراحت یا مشکلاتی که برای مغز پیش می‌آید از جمله عواملی هستند که باعث می‌شود تا شاهد تغییر شخصیت خود باشید. بیماری‌هایی مانند آلزایمر یا حتی موارد ساده‌تری مانند مشکلات هاضمه هم می‌توانند روی رفتار و خلق‌وخو و به ویژه شخصیت افراد اثرات منفی بگذارند. مواجهه با هر گونه تغییرات شخصیت در اثر بیماری‌ها نیاز به پیگیری دارد.
اختلالات هورمونی و برهم خوردن تعادل هورمون‌ها از جمله مسائلی است که به شدت روی شخصیت افراد اثر می‌گذارد. چون نوسانات هورمونی باعث می‌شود که اخلاق فرد تغییر و در نتیجه، شخصیتش هم نسبت به گذشته فرق کند.

درمان تغییرات شخصیت چیست؟

اگر متوجه تغییر شخصیت خود یا یکی از اطرافیانتان می‌شوید باید تلاش کنید که قبل از هر اقدامی به شناسایی دلایل ریشه‌ای این موضوع بپردازید. برای رفع هر مشکلی نیاز به شناسایی ریشه‌های آن و تعریف درست صورت مسأله نیاز است. مثلا برای تغییرات شخصیت ناشی از بیماری‌های جسمانی باید به سراغ بررسی داروها و روند درمان رفت. گاهی‌اوقات به سادگی می‌توان با تغییر داروهای مصرفی، اقدام به شروع درمانی تازه کرد که دیگر عوارض و مشکلاتی مانند تغییر شخصیت ناگهانی را در پی ندارد.
مثلا همان‌طور که گفته شد، نوسانات هورمونی از جمله مشکلاتی هستند که موجب می‌شوند تا خلق‌وخو و رفتار افراد تغییر کند و این تغییر روی شخصیتشان اثر بگذارد. پس بهتر است، به درمان ریشه مشکلاتی بپردازید که ناشی از عوامل جسمانی هستند.

دلایل تغییرات شخصیت چیست؟

به این نکته توجه کنید

تغییرات شخصیت افراد با تغییرات شخصی دو مقوله کاملا متفاوت هستند. تغییرات شخصیت یعنی عوض شدن رفتارها و اخلاق یک فرد. یعنی زمانی که دیگر مانند قبل نسبت به وقایع مختلف واکنش نشان نمی‌دهید و همه چیز دستخوش تغییرات می‌شود.
تغییر شخصیت ناگهانی که حتما نیاز به درمان و پیگیری دارد. اما تغییرات شخصیت افراد به دلایل مختلف و به صورت تدریجی هم باید پیگیری شود و هرگز نباید این اصطلاح و عبارت را با تغییرات شخصی اشتباه بگیرید. تغییرات شخصی می‌توانند جنبه مثبت یا منفی داشته باشند.
این موضوع برای همه پیش می‌آید و اگر فردی در مسیر تغییر شخصی قرار نگیرد یعنی به رکود و منجمد شدن در یک نقطه عادت کرده است. پس این دو عبارت یعنی تغییر شخصیت و تغییر شخصی را با هم اشتباه نگیرید.

در آخر

تغییر شخصیت انسان ناگهانی به دلیل مشکلات جسمانی یا روانی برای همه محتمل است. البته مواجهه با آن و درمانش کمی دشوار خواهد بود ولی در صورت پیگیری، افراد متخصص و حرفه‌ای می‌توانند به درمان و طبیعی شدن این وضعیت کاملا کمک کنند.

برچسب‌ها: , ,
مقالات پیشنهاد شده

2 دیدگاه. Leave new

  • محسن یزدانی
    خرداد 10, 1400 10:39 ب.ظ

    سلام.عالی بود،سال هاست از افسردگی و تغییری که یک دفعه در فکر و احساس و نوع عملکردم به وجود اومد و باعث تغییر زندگیم و سرنوشتم شد نارذحت هستم و همیشه به دنبال این هستم که چرا و به چه علت این اتفاق افتاد،این نوشته ها دید واضح تری رو برام باز کرد.سپاس از شما

    پاسخ

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست