درمان کمال گراییمقالهوبلاگ

خودبینی چیست و چرا غرور ما را به جاده‌های خاکی می‌کشاند؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

خودبینی چیست ؟ خودبینی و غرور در یک ردیف قرار می‌گیرند و اصلا صفات خوبی نیستند. کسی که دچار این ویژگی‌هاست، همیشه دید و نگاه خود را تنها گزینه درست به هر موضوع می‌داند. او نمی‌تواند درک کند که دیگران با زاویه‌ای متفاوت به مساله‌ای مشابه نگاه می‌کنند و جهان را بر محوریت خود می‌پیماید. چنین فردی زیر بار نمی‌رود که همه مانند او فکر نمی‌کنند. در ادامه درباره این صفت برایتان بیشتر خواهیم گفت.

شباهت خودشیفتگی با خودبینی چیست ؟

خودبین‌ها افرادی هستند که دنیا را متمرکز بر نگاه خود می‌بینند. آنها دیدگاهی به غیر از خود برای ارزیابی مسائل مختلف متصور نیستند. این افراد دارای صفات مشترکی با خودشیفته‌ها هستند اما تفاوت‌هایی هم با آنها دارند. از جمله شباهت‌های این دو ویژگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توجه و تمرکز بر ایده‌های خودشان و بی‌توجهی به دیگران
  • فقدان همدردی در وجودشان نسبت به دیگران
  • ناتوانی در درک نیازهای آدم‌های دیگر

ویژگی‌های افراد خودبین چیست؟

بیشتر بخوانید: چگونه با افراد خودشیفته رفتار کنیم ؟ از دست آن‌ها فرار کنیم؟

ویژگی‌های افراد خودبین چیست؟

خودبین‌ها نمی‌توانند با دیگران به‌سادگی ارتباط برقرار کنند یا روابطی طولانی‌مدت و دوستانه با دیگران داشته باشند. دیدگاه خودمحور افراد خودبین مانع از آن می‌شود که بتوانند با دیگران ارتباطات صمیمی و نزدیک برقرار کنند. آنها در ابعاد مختلف زندگی‌شان هم با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند. مثلا ناتوانی در اعتمادکردن به دیگران از جمله نتایج منفی طرز تفکرشان است. چون همیشه فقط با چشم‌های خود به وقایع نگاه می‌کنند، اعتمادکردن به دیگران که نگاهی متفاوت دارند، برایشان سخت می‌شود.

شاید به نظر برسد که خودبین‌ها می‌توانند موفقیت‌های خوبی در زندگی به دست بیاورند. ظاهرا آنها روی خودشان متمرکزند و برای پیشرفت شخصی‌شان تلاش می‌کنند اما در واقعیت، ویژگی غرور باعث می‌شود که از بسیاری از دستاوردها دور بمانند.

مثلا آنها در کار تیمی خوب عمل نمی‌کنند و همین مانع از رشدشان می‌شود یا برقراری ارتباطات نزدیک را که لازمه فعالیت در محیط‌های مدرن است، بلد نیستند. در نتیجه، امکان پیشرفت از آنها دور می‌شود. خودمحوری و غرور باعث می‌شود که افراد با این ویژگی در تصمیم‌گیری‌های مختلف زندگی هم مردد شوند و به‌طور منطقی فکر و عمل نکنند.

بیشتر بخوانید: کمال گرایی منفی آرزوهایت را بر باد می‌دهد و تو را سرخورده می‌کند

اثر حضور افراد خودبین روی اطرافیانشان چیست؟

اگر فردی مغرور و خودبین در اطرافتان زندگی می‌کند، احتمالا می‌دانید که لحظات و ثانیه‌ها در کنارشان چندان خوشایند نیست. برای نمونه، رفتارهای آنها باعث می‌شود که احساس نفرت در شما شکل بگیرد. بدیهی است، زمانی که فردی خودبین اعتماد به نفس و عزت‌ نفستان را مدام مخدوش می‌کند، از او دلزده می‌شوید و دیگر عشق و محبتی نسبت به او نخواهید داشت.

تلاش برای دوری از فرد مغرور هم از اثرات منفی‌شان بر دیگران است. هیچ‌کس تمایلی به معاشرت با فردی ندارد که دیگران را تحقیر می‌کند و نادیده می‌گیرد. انسان‌ها دوست دارند که در روابط اجتماعی‌شان با یکدیگر درک و شنیده شوند. اگر شخصی به دنبال خواسته‌های شخصی‌اش باشد یا به اندازه کافی شنونده و همراه خوبی نباشد، هیچ‌کس او را دوست نخواهد داشت.

شباهت خودشیفتگی با خودبینی چیست ؟

رفتار افراد خودبین در روابط عاطفی‌ چگونه است؟

خودبین‌ها فکر می‌کنند که در مرکز توجه هستند یا دست‌کم، خود را آن‌قدر مهم می‌دانند که باید همیشه در معرض و مرکز توجه دیگران باشند. برای همین، اگر با شخصی دیگر وارد رابطه عاطفی شوند، آن فرد احساس تنهایی زیادی خواهد کرد. چون بیشتر انرژی تعامل در رابطه صرف فرد خودبین می‌شود و محبت و توجه کافی هم از سوی او به همراه و یارش نثار نمی‌شود.

غرور و خودبینی باعث می‌شود که فردِ دارای این صفات، تصمیمات مهم رابطه را تک‌نفره بگیرد، از مشورت‌کردن استقبال نکند و خبری از تشویق و همراهی در لحظات سخت رابطه هم میان دو فرد شکل نگیرد. پس خودبین‌ها در روابط عاطفی‌شان هم محکوم به شکست هستند. تنهاماندن از نتایج غرور بی‌جاست. ازدواج، دوستی و همراهی با خودبین‌ها کار هرکسی نیست. کمتر کسی پیدا می‌شود که میل به تحمل شخصی داشته باشد که خودش را بر هر چیز ارجح می‌داند و غرورش مانع از ایجاد تعاملات سازنده با دیگران می‌شود.

بیشتر بخوانید:  5  آسیب جدی که با خود بزرگ‌بینی به خودتان می زنید

در آخر

خودبینی و غرور باعث تنهایی می‌شود. شاید در ابتدای هر رابطه یا حضور افراد این‌چنینی در جمع، توجه افراد دیگر به سمتشان جلب شود اما در نهایت، هیچ‌کس از حس‌وحالی که خودبین‌ها به دیگران منتقل می‌کنند، استقبال نمی‌کند. اگر شما هم خودبین هستید، حتما روی خودتان کار کنید. البته کمتر افرادی پیدا می‌شوند که به ویژگی بد خود واقف باشند یا به این ویژگی اعتراف کنند.

در هر حال، زیستن در کنار خودبین‌ها اصلا خوشایند نیست و اگر احساس می‌کنید که حتی درصدی از غرور در وجودتان ریشه دارد، حتما به فکر قطع آن ریشه‌ها از زندگی‌تان باشید که ضرر نخواهید کرد. اگر هم افرادی با ویژگی غرور و خودبینی در زندگی‌تان دارید، مقهورشان نشوید و در مقابل آنها روش تسلیم‌شدن را انتخاب نکنید که ضرر خواهید کرد. تجربه زیستن در فضایی که درک نمی‌شوید و خودبینی دیگران مانع از دیده‌شدنتان می‌شود، واقعا تلخ است. به نظرتان راه مواجهه با افراد این‌چنینی چیست؟ خاطره‌ای از حضور این افراد در زندگی دارید؟

اگر به مشکل خود بزرگ بینی مبتلا هستید، ممکن است بخاطر کمبود اعتماد به نفس باشد. به همین خاطر خودساخته شرکت در دوره کیمیاگر را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام روی عکس زیر کلیک کنید

راه های افزایش عزت نفس را یاد بگیرید

 

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست