مقالهوبلاگ

تمرین آسان برای ذهن آگاهی به زبان ساده (آموزش مدیتیشن)

اشتراک گذاری این مطالب در:

ذهن آگاهی به معنای داشتن حواس جمع در زمان انجام امور روزانه است. هر چقدر ذهن‌آگاهی شما در یک کار بیشتر باشد، یعنی قدرت تمرکز و حواستان در همان کار بیشتر است. در نتیجه قادرید کار را به نحو احسن انجام دهید. قدرت ذهن آگاهی به شما کمک می‌کند تا بین فکر کردن مغز و واکنش‌ها، فاصله ایجاد کنید. در نتیجه قبل از اینکه واکنشی نسبت به کنش‌های اطراف از خود نشان دهید، آن را ابتدا تجزیه و تحلیل کنید. در ادامه سعی داریم به روش‌هایی برای مدیتیشن ذهن آگاهی بپردازیم.

مدیتیشن برای ذهن آگاهی تمرین کنید

باید برای خود زمان صرف کنید. برای دستیابی به مهارت‌های ذهن آگاهی به زبان ساده به نیمکت یا تجهیزات گرانقیمت نیاز ندارید. بلکه باید برای خود زمان و مکان مناسب را انتخاب کنید.

در زمان حال همانطور که هست بمانید

روش ذهن آگاهی آرام کردن ذهن یا دستیابی به آرامش ابدی نیست. بلکه فقط باید دست از قضاوت کردن بردارید. شما برای چند لحظه در حالتی قرار می‌گیرید که هیچ قضاوتی در مورد دیگران، خودتان، پدیده‌ها و موضوعات مختلف نمی‌کنید. بلکه فقط و فقط بر روی درون خود متمرکز می‌شوید.

تمرین آسان برای ذهن آگاهی به زبان ساده (آموزش مدیتیشن)

بگذارید قضاوت‌ها به نتیجه برسد

برای کسانی که به تازگی با مدیتیشن ذهن آگاهی آشنا شده‌اند، کنار گذاشتن قضاوت در همان لحظات و ساعات اول کار راحتی نیست. وقتی متوجه شدید در طول تمرین در حال قضاوت هستید، آن‌ها را روی کاغذ بنویسید و کنار بگذارید. با این روش مغز به این نتیجه می‌رسد یک کار را به اتمام رسانده است. پس دیگر فکر کردن به آن لزومی ندارد.

با ذهن سرگردان خود مهربان باشید

ذهن آگاه به زبان ساده باعث می‌شود که ذهن از سرگردانی رها شود. وقتی ذهنتان به جایی پرواز می‌کند، در همان ثانیه اول خود را کنترل کنید. ذهن آگاهی عملی برای بازگشت دوباره به لحظه کنونی است. اگر ذهنتان بیش از حد سرگردان است، نسبت به آن کمی مهربانتر باشد و سعی کنید به آرامی به حالت قبل بازگردید.

نحوه انجام مدیتیشن برای تقویت تمرکز

مدیتیشن به طور مستقیم با تمرکز در ارتباط است. البته چیز خاصی در مورد آن وجود ندارد. بلکه به این دلیل که شما را متوجه دنیای درون و نفس کشیدنات می‌کند، همانند یک لنگرگاه کنونی است. در طول تمرینات مدیتیشن شما درگیر افکار، احساسات و صداها هستید. پس هر کجا که ذهن پیش برود، به سادگی و با هر نفس کشیدن آن را برمی‌گردانید.

انجام یک تمرین برای ذهن آگاهی به زبان ساده

یک تمرین ساده مراقبه را به این صورت انجام دهید:

مکانی راحت و آرام را پیدا کنید و راحت بنشینید. می‌توانید روی یک صندلی پایدار بنشینید که تکان نخورید. باید به پاهای خود دقت کنید که بی‌حرکت باشند. اگر روی صندلی نشسته‌اید، پاها را بی‌حرکت روی زمین بگذارید و اگر روی زمین نشسته‌اید، چهار زانو بنشینید.

قسمت بالاتنه را صاف کنید اما سفت ننشینید. فقط ستون فقرات انحنای طبیعی داشته باشد. بازوها را در موازات بالاتنه قرار دهید. مچ دستها را به هر سمتی که احساس راحتی می‌کنید، قرار دهید.

حالا نگاه خود را متمرکز کنید. چانه را به سمت پایین بکشید. به آرامی نگاه خود را به سمت زمین ببرید. لازم نیست چشمان خود را ببندید. حالا بر روی هر چیزی که در مقابل چشمان شما ظاهر می‌شود، تمرکز کنید.

نفس خود را احساس کنید. توجه به نفس باعث افزایش قدرت ذهن آگاهی می‌شود. هر بار که اکسیژن وارد ریه می‌شود، به آن فکر کنید و تا زمانی که از بدن خارج می‌شود، آن را دنبال کنید.

هوایی که از طریق بینی وارد ریه می‌شود، باعث بالا رفتن شکم و بعد از خروج باعث افتادن شکم و سینه می‌شود. وقتی تمرکز شما بر روی نفس کشیدن متمرکز شد، به آرامی نگاه خود را از یک گوشه بردارید. این تمرین را یک بار در طی روز انجام دهید.

ذهن آگاهی به زبان ساده / مدیتیشن ذهن آگاهی

فواید انجام مدیتیشن ذهن آگاهی

توجه داشته باشید که ذهن گاهی سرکش می شود. اما وقتی شما توجه را روی نفس کشیدن می‌برید، به ناچار از جاهای دیگر روبر می گردانید. البته نباید تفکرات را به طور کلی از بین ببرید. وقتی در حین انجام این تمرین متوجه شدید ذهن شما سرگردان است، به آرامی ذهن را به سمت نفس کشیدن بازگردانید.

سرگردانی ذهن موضوعی کاملاً طبیعی است و نباید خیلی نگران باشید. به جای اینکه با افکار منفی خود بجنگید، یاد بگیرید که به آرامی آن‌ها را ترک کنید. اگر به فکر کردن و سرگردانی ذهن عادت کرده باشید، بازگرداندن تمرکز کار راحتی نیست. اما با تمرین مدیتیشن برای چندین مرتبه می‌توانید آن را به کنترل خود درآورید.

برای داشتن تمرکز، باید ذهن خود را به سمت افکار مثبت بکشانید. ذهن موفق داشتن کار راحتی نیست. به همین دلیل خودساخته پیشنهاد می دهد در دور «چطور ذهن موفق داشته باشیم» شرکت کنیدبرای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

چطور از افکار شرطی فاصله بگیریم؟

برچسب‌ها: , , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست