مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

قانون تصمیم گیری برای مدیران کسب و کارها

اشتراک گذاری این مطالب در:

مهارت تصمیم گیری برای مدیران نقش مهمی در میزان موفقیت یا شکست‌شان دارد. حتی بی اهمیت سوالات در طول روز، ما را مجبور به تصمیم گیری می کنند. سوالاتی مانند: سوپ می خوری یا سالاد؟ چای می خوری یا قهوه؟ در واقع ما هر روزه با تصمیمات بسیار زیادی روبه رو می شویم، مانند هر آن چه که بر میز و دفترکارمان می گذرد. بنابراین باید بدانیم زمانی که در مسیرمان به دو راهی می رسیم، به کدام سمت بپیچیم؟

پروژه جدیدی به شما پیشنهاد می شود، شاید آن را به عهده بگیرید و یا به تیم دیگری واگذار کنید. در پیش بینی های آینده تصمیم می گیرید که بودجه خود را افزایش یا کاهش دهید. باید یک استراتژی جدید در پیش بگیرید، آیا ریسک می کنید یا خیر؟ تصمیماتی مانند این ها، می توانند قدرت و خط سیر یک سازمان را در بلندمدت و همچنین تخریب یا ایجاد برند را در یک دوره سه ماهه تعیین کنند.

همانطور که پیتر دراکر می گوید: “هرجا که یک کسب و کار موفق می بینید، بدانید که شخصی یکبار تصمیم شجاعانه ای گرفته است.”

در ادامه با سایت موفقیت خودساخته همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.

حتما بخوانید: مهارت تصمیم گیری چیست و چطور آن را تقویت کنیم؟

اهمیت تصمیم گیری برای مدیران

درواقع تصمیم گیری نقشی حیاتی در مدیریت دارد و شاید جزء مهم ترین کارهای یک مدیر باشد. هنگامی که مدیران برنامه ریزی می کنند، درمورد مسائل بسیاری تصمیم می گیرند. مسائلی مانند اینکه، سازمان آن ها چه اهدافی را دنبال می کند، از چه منابعی استفاده خواهند کرد و چه کسی هر وظیفه ای را انجام خواهد داد. همچنین زمانیکه برنامه ها اشتباه پیش می روند یا از مسیر خارج می شوند، مدیران باید تصمیم بگیرند که برای اصلاح آن چه کاری انجام دهند. می توان گفت که موفقیت یک سازمان فقط بر کیفیت تصمیمات مدیران آن سازمان بستگی دارد. جورج تری می گوید:

“اگر یک علامت جهانی برای مدیران وجود داشته باشد، آن علامت تصمیم گیری است.”

انواع تصمیم گیری در مدیریت

برای اینکه مدیران بتوانند به درستی تصمیم بگیرند و در کسب و کارشان موفق باشند باید ابتدا انواع تصمیم گیری را بشناسند. انواع تصمیم گیری برای مدیران عبارت است از:

تصمیم گیری فرماندهی

تصمیم گیری فرماندهی به معنی این است که رهبران بدون مشورت با تیم خود، تصمیم می گیرند. می توان گفت در شرایطی که همه چیز سریع پیش می رود و تیم به دنبال راهنمایی فوری است، تصمیم گیری برای مدیر بسیار مهم می شود و همه چیز به تصمیمی که او اتخاذ می کند بستگی دارد.

حتما بخوانید: ۱۴ باید و نبایدی که مدیران موفق برای ایجاد انگیزه در کارمندان خود رعایت میکنند

تصمیم گیری مشارکتی

در این نوع تصمیم گیری رهبران تیم های خود را جمع کرده و از آن ها درخواست بررسی موضوع و تجزیه تحلیل می کنند.  اما در تصمیم گیری مشارکتی، باز هم رهبر است که تصمیم نهایی را می گیرد ولی این بار با داده هایی مناسب برای تصمیمی آگاهانه، مجهز است.

 

تصمیم گیری اجماع

این نوع تصمیم گیری بیشتر شبیه به رای دادن است. رهبران افراد خود را به نظر دادن با رای تشویق می کنند. البته این نوع تصمیم گیری در محیط کسب و کار هیچ کارایی مناسبی ندارد.

تصمیم گیری راحت

زمانی که توسط افراد مورد اعتماد احاطه می شوید، ممکن است  راحت ترین تصمیم برایتان این باشد که هیچ تصمیمی نگیرید. تفویض اختیار کامل یا دادن حق تصمیم گیری به مدیران خود. این نوع تصمیم گیری مزایای بسیاری از جمله، سنجش توانایی مدیران، حفظ سلامت و توانمند سازی تیم را به همراه دارد.

حتما بخوانید: ٨ عادت براى بازنده بودن در گفت و گوها (تضمينى!)

تصمیم گیری بعنوان یکی از مهارتهای مدیری

سوالات بی پاسخ و مهم تر از آن عمل کردن به این سوالات، پیامدهایی به همراه دارد. این مهم است که واکنش شما عاقلانه و سنجیده یا یک تصمیمی سرسری و بی اهمیت باشد. درواقع هنر تصمیم گیری برای مدیران فرمول دارد. فرمول آن توجه به این سه عامل است: حقایق، گزینه ها و نتایج. با این حال به عنوان یک مدیر اجرایی، عضوی از تیم یا هر چیزی، این شمایید که تصمیم می گیرید.  ساعت در حال حرکت است و زمان می گذرد، بی تردید باید کاری انجام دهید. چرا که در اتاق هیئت مدیره، در میز گرد یا در اتاق کنفرانس بر اساس تصمیمی که گرفته اید، قضاوت خواهید شد. درواقع تصمیم گیرنده ای که به عنوان یک رهبر بر فراز کوه می نشیند با تصمیمی که می گیرد مسیر سازمان را به سوی شکوفایی یا نابودی مشخص می کند.

آیا تصمیم گیری یک مهارت ذاتی است؟

می توان گفت که تصمیم گیرنده ای با استعداد و زیرک بودن، ویژگی نیست که با آن متولد شوید، اما می توانید درست تصمیم گرفتن را یاد بگیرید. با این حال افراد خوش شانسی هم وجود دارند که این خصوصیت در دی ان ای آن ها قرار دارد.

بهتر است تا زمانیکه برای شتاب گرفتن آماده نشده اید، در مسیر خود بمانید. قبل از راه رفتن بخزید، قبل از دویدن راه بروید، زیرا در تجارت خطرات زیادی وجود دارد. قطعا تصمیم گیری در مدیریت درست در چنین شرایطی نیاز به خود آگاهی، تجربه و مجموعه مهارت های فردی دارد.

حتما بخوانید: پردرآمدترین شغل های جهان و ایران

سخن پایانی

تصمیم گیری برای مدیران عمیقا و به طور جدایی ناپذیری با کارکردهای مدیریت در ارتباط است. می توان گفت، زمانی که یک مدیر برنامه ریزی می کند، دستور می دهد یا توصیه می کند، می پذیرد یا رد می کند، در تمامی فرآیندهای سازمانش باید با تصمیم گیری حرکت کند. چراکه در مدیریت تصمیم گیری همیشگی و یک همراه ضروری است.

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست