درمان پرخاشگریمقالهوبلاگ

درمان پرخاشگری در مردان ؛ مردان تندخو و غرغرو رام می‌شوند؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

درمان پرخاشگری در مردان از آن موضوعاتی است که در فضای وب، طرفداران زیادی دارد. بخشی از این طرفداران، خانواده‌ها و به ویژه زنانی هستند که تحت خشونت و رفتار تهاجمی مردان قرار دارند و بخشی هم خود آقایانی هستند که به دنبال درمان پرخاشگری در مردان می‌گردند و از رفتارهایشان خسته شده‌اند.
اما قبل از اینکه دقیق‌تر وارد بحث پرخاشگری و درمان پرخاشگری در مردان شویم، بهتر است برایتان بگوییم که پرخاشگری، اساسا به چه معناست و چطور تعریف می‌شود؟ با ما همراه باشید تا ببینیم که درمان پرخاشگری مردان اصلا شدنی و مقدور است یا خیر؟ ضمن اینکه علل و ریشه‌های این مشکل را هم بررسی و مرور کنیم.

پرخاشگری در مردان چیست؟

پرخاشگری معمولا با خشونت فیزیکی اشتباه گرفته می‌شود. در حالی که مفهوم آن با خشونت فیزیکی متفاوت است. البته امکان دارد که پرخاشگری به خشونت‌ها و تهاجم‌های فیزیکی هم بکشد اما در لغت، منظور از پرخاشگری در مردان و زنان، بروز رفتارها و احساساتی است که دیگران را آزار می‌دهد.
یعنی ناسازگاری و راه نیامدن با دیگران و احساساتی سراسر عصبی و منفی که باعث می‌شود تا اطرافیان از حضور و معاشرت با فرد پرخاشگر به شدت آسیب ببینند و خسته شوند.
اگر پرخاشگری در مردان خانواده شما هم وجود دارد و از این بابت در عذاب هستید باید حواستان را خوب جمع کنید و بدانید که این مشکل، حل‌شدنی است اما قبل از اقدام برای رفع آن نیاز به کشف ریشه‌های مشکل دارید. درمان پرخاشگری در مردان با کشف ریشه این مشکل و شناخت بهترش ممکن خواهد بود.
مردان پرخاشگر لزوما از خشونت فیزیکی استفاده نمی‌کنند اما امکان دارد که رفتارهای آزاردهنده کلامی‌شان و واکنش‌های منفی و ناخوشایندی که برای آزار دیگران به کار می گیرند منجر به درگیری‌های فیزیکی میان خودشان و دیگران به ویژه همسران و اعضای دیگر خانواده‌شان شود.
پرخاشگری به شکل‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند. چیزی که مسلم است، نبود کنترل بر احساسات و رفتارهای منفی است که فرد از خود بروز می‌دهد و در واقع به دنبال روشی است تا بتواند از شر انرژی‌های منفی و فشارهای درونی خود خلاص شود.

عوامل پرخاشگری در مردان را می‌شناسید؟

از جمله عواملی که باعث می‌شود یک مرد پرخاشگر شود در زیر نام برده‌ایم. برای درمان پرخاشگری در مردان باید با این عوامل آشنا باشید:

  1. مشکلات جسمانی؛
  2. مشکلات روانی؛
  3. مشکلات خانوادگی؛
  4. مشکلات در روابط با افراد مختلف؛
  5. فشارهای محیطی و اجتماعی؛
  6. تجربه‌های تلخ در زندگی.

بعضی از اوقات، ریشه پرخاشگری به بیماری‌های روانی مختلفی مانند اضطراب و افسردگی هم بازمی‌گردد. درمان پرخاشگری در مردان با شناخت ریشه مشکل میسر خواهد شد. تا ندانید که علت رفتارهای تهاجمی و پرخاشگرانه چیست، امکان اینکه به فرد با این ویژگی‌ها، کمکی کنید هم نخواهد بود.

درمان پرخاشگری در مردان از آن موضوعاتی است که در فضای وب، طرفداران زیادی دارد

دلایل پرخاشگری در مردان چیست؟

دلایل مختلف و متعددی می‌توانند موجبات پرخاشگری در مردان را به وجود بیاورند. برای مثال، علل هورمونی و کاهش یا افزایش سطوح هورمون‌های مردانه بنا به قرارگیری بدن در شرایط مختلف از جمله عواملی است که می‌تواند روی رفتار و احساسات مردان اثرگذار باشد و آنها را به افرادی پرخاشگر بدل کند. فشارهای محیطی، مشکلات و شکست‌های احساسی، فشار کاری و تحمیل شرایط بد زندگی و عوامل متعددی در بروز پرخاشگری در یک فرد نقش دارند. به انواع پرخاشگری در مردان دقت کنید:

  1. پرخاشگری تصادفی: محرک‌هایی ساده در بروز چنین مدلی از پرخاشگری نقش دارند. مثلا زمانی که یک فرد با انبوهی از مسئولیت‌ها رو به رو می‌شود و زمان اندکی برای رسیدگی به هر یک از وظایف خود دارد، احتمالا دچار پرخاشگری تصادفی و ناگهانی می‌شود. معمولا بعد از اینکه سر آن فرد خلوت می‌شود، دیگر خبری از نگرانی‌ها و ناراحتی‌های قبلی نخواهد بود.
  2. پرخاشگری ابرازی و نمایشی: این مدل از پرخاشگری هم به گونه‌ای است که فرد واقعا قصد آسیب زدن به دیگران را ندارد اما دوست دارد که حرص‌ها و احساسات منفی‌اش را از طریق واکنش‌های خشن بروز بدهد و بیرون بریزد.
  3. پرخاشگری تخاصمی: این سبک از پرخاشگری همراه با نیت‌های منفی است. یعنی فرد پرخاشگر در تلاش است تا با رفتار و اعمالش به دیگران آسیب برساند و آنها را اذیت کند.
  4. پرخاشگری ابزاری: در این مدل از پرخاشگری هم فرد با اقدامات فیزیکی می‌خواهد که حرص و ناراحتی‌های انباشته در درونش را تخلیه کند. برای مثال، اگر از او خواسته باشید که از یک وسیله خاص در منزل استفاده نکند، به سراغ آن می‌رود و با شکستن و تخریبش، انرژی منفی انباشته در وجودش را تخلیه می‌کند.
    درمان پرخاشگری در مردان با شناخت نوع پرخاشگری‌شان میسر خواهد بود. به نظر می‌رسد که پرخاشگری در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود. البته نمی‌توان به طور قاطع، چنین چیزی را مطرح کرد اما ظاهرا این موضوع، ریشه‌های زیستی ندارد و شاید دلایل اجتماعی و فرهنگی باعث می‌شوند تا ابراز پرخاشگری در مردان بیشتر از زنان یک جامعه باشد.

. برای درمان پرخاشگری در مردان باید با این عوامل آشنا باشید:

درمان پرخاشگری در مردان چیست؟

بدیهی است که هر مشکلی، راهکاری دارد. پس اگر خودتان دچار پرخاشگری شده‌اید یا شخصی از اطرافیانتان به این مشکل دچار است، اصلا نترسید و ناامید نشوید. سعی کنید که ریشه‌یابی مشکل را به درستی و دقت انجام دهید و ببینید که چرا پرخاشگری در وهله نخست، شکل گرفته است. گاهی‌اوقات، این مساله، ریشه هورمونی دارد و به هم خوردن تعادل هورمون‌های مردانه است که موجبات پرخاشگری را در مرد فراهم می‌کند.
گاهی‌اوقات هم ایجاد تغییر در سبک زندگی و رقم زدن تجربه‌ها و خاطره‌های خوش تازه می‌تواند تلخی گذشته‌ها را از بین ببرد و فرد را از حالت خشن و ناآرام به فردی معمولی و نرمال بدل کند. درمان پرخاشگری در مردان با کشف ریشه مشکل مقدور است.
مصرف دارو، شرکت در جلسات مشاوره فردی یا گروهی، ایجاد تغییرات در سبک زندگی و تلاش برای داشتن یک زندگی آرام می‌تواند به درمان پرخاشگری مردان کمک شایانی کند. راه‌کارهای مناسب برای درمان پرخاشگری مردان با کمک گرفتن از نیروهای متخصص بسیار ساده‌تر و راحت‌تر است.
شاید شما دقیقا ندانید که چطور باید با یک فرد پرخاشگر مواجه شد و به او برای خروج از وضعیتی که دارد، کمک کرد. اما کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای به خوبی با این مشکلات آشنا هستند و مراجعه به آنها می‌تواند راهی مناسب برای رفع مشکلاتی باشد که در اطرافیانتان مشاهده می‌کنید.
پس همیشه روی کمک‌های حرفه‌ای حساب کنید و با تجویزهای سرخودانه، سعی در درمان مردان پرخاشگر نداشته باشید.

در آخر

یادتان باشد که پرخاشگری معمولا به طور ظاهری، بی‌دلیل رخ می‌دهد. یعنی مثلا شما با خود می‌گویید که علت بروز چنین واکنشی از سوی همسرتان یا هر فرد دیگری چه بوده است؟‌ چرا بی‌دلیل از خود احساسات و واکنش‌های آزاردهنده بروز می‌دهد؟
اما واقعیت چیز دیگری است. دلایلی به صورت تدریجی در احساسات و روان فرد رسوب می‌کنند و نتیجه ته‌نشین شدن این احساسات به یک‌باره شما را متوجه خود خواهد کرد. درمان پرخاشگری مردان میسر و شدنی است.
یادتان باشد که اگر فردی در اطرافتان دچار واکنش‌های غیرعادی شد، حتما با او همراهی‌های لازم برای طی کردن روند درمان را داشته باشید. هیچ‌کس دوست ندارد که خشن و آزاردهنده باشد. عصبی بودن، پرخاشگری و بدخلقی از جمله ویژگی‌هایی است که قبل از آنکه اطرافیان را ناراحت و آزرده کند، خود فرد و روان او را رنجور و ناراحت می‌کند.
پس همراهی کافی برای درمان پرخاشگری در مردان را با آنها داشته باشید و به طور کلی، هر کس را که دچار مشکلات روانی می‌شود، درک و یاری کنید.

برچسب‌ها: , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست