درمان استرسمقالهوبلاگ

حفظ خونسردی و آرامش در شرایط سخت و استرس زا

اشتراک گذاری این مطالب در:

همان طور که می دانید، زمانی که کسی اضطراب دارد، درست فکر کردن برایش مشکل می شود. پس باید بتوانیم آرامش خود را حفظ کنیم. حفظ خونسردی و آرامش می تواند کمک کند تصمیمات غلطی نگیریم. در مقالات زیادی، روش هایی تحت عنوان بهترین روش حفظ خونسردی بیان می شوند. اما جالب است بدانید “بهترین روش” وجود ندارد و یک روش به تنهایی نمی تواند کمک کند شما آرامش تان را به دست آورید.

در این مقاله از سایت خودساخته قرار است درباره مجموعه روش هایی با هم صحبت کنیم که در کنار هم، می توانند به شما کمک کنند مچ استرس را بخوابانید!

حفظ خونسردی و آرامش با تنفس

روی تنفستان تمرکز کنید. تنفس طولانی و عمیق، باعث می شود بدن شما هورمون های استرس زا را ترشح نکند. این کار به دستیابی به آرامش کمک می کند. تمرکز کردن روی تنفس، فایده ی دیگری هم دارد. این کار همچنین ذهن شما را از عامل استرس زا پرت می کند و کاری می کند که دیگر به آن فکر نکنید و در لحظه زندگی کنید.

سعی کنید تنفس شکمی داشته باشید. منظور از تنفس شکمی این است که وفتی که نفس می کشید، هنگام دم، هوا را به شکم خود بفرستید نه سینه تان (البته از لحاظ زیستی در هر صورت هوا به سینه شما منتقل می شود. منظور این است که شکم تان عقب جلو برود نه سینه تان). چنین حالتی را می توانید در نوزادان هنگامی که خواب هستند مشاهده کنید. تنفس کردن طبق این مراحل می تواند به حفظ خونسردی و آرامش شما کمک کند:

  1. یک دم عمیق از طریق بینی داشته باشید و هوای دریافتی را به شکمتان منتقل کنید.
  2. برای چند لحظه، نفس تان را نگه دارید (حدود 3 ثانیه)
  3. هوا را به آرامی از طریق دهان خارج کنید.
  4. برای چند لحظه نفستان را نگه دارد و سپس دم بعدی را آغاز کنید.

مدیتیشن و ذهن آگاهی را دست کم نگیرید!

ممکن است قبلا مدیتیشن را تمرین کرده باشید. حتی ممکن است این کار را احمقانه بپندارید و بگویید این که من بنشینم و مدتی به تنفسم فکر کنم چه کمکی به من می تواند بکند. تاثیر مدیتیشن بر استرس بی نظیر است. جالب است بدانید از لحاظ علمی ثابت شده مدیتیشن و ذهن آگاهی می تواند به آرامش شما و کم کردن استرس تان کمک زیادی کند. پس قدرت مدیتیشن را دست کم نگیرید و از آن استفاده کنید.

برای مدیتیشن، نیازی نیست حتما از همان روز اول همه چیز را کامل انجام دهید. اگر بلد نیستید، کافی است به مدت چند دقیقه در جایی ساکت بنشینید. چشمانتان را ببندید و روی تنفس کردنتان متمرکز شوید. مسیر هوا را از بیرون از بدنتان تا داخل ریه هایتان مجسم کنید. این کار را برای مسیر برگشت هوا هم انجام دهید. همین کار ساده، شکلی از مدیتیشن است و به حفظ خونسردی و آرامش کمک می کند.

حفظ خونسردی و آرامش

افکارتان را به چالش بکشید

حتما تجربه کرده اید که بسیاری از استرس های ما، به خاطر اتفاقاتی در آینده است که احتمال می دهید اتفاق بیفتد. یعنی شما از رخ دادن آن اتفاق مطمئن نیستید ولی استرس دارید. در چنین شرایطی باید بررسی کنید تا ببینید احتمال رخداد این اتفاق را درست ارزیابی کرده اید یا نه؟ شاید اصلا چنین اتفاقی نیفتد.

پس یک برگ کاغذ بردارید. روی آن اتفاق مدنظرتان را یادداشت کنید. تمام احتمالات ممکن را بنویسید. همچنین دلایلی که باعث می شود فکر کنید چنین اتفاقی رخ خواهد داد را بنویسید و با سوالات پی در پی، آن ها را به چالش بکشید تا از درست بودنشان مطمئن شوید.

دقت کنید که این کار، هرچقدر هم که در حفظ خونسردی و آرامش شما تاثیر کمی داشته باشد، بهتر از این است که منفعل بنشینید و کاسه ی چه کنم دستتان بگیرید.

حفظ خونسردی و آرامش با درخواست کمک!

قدر خانواده و دوستان تان را بدانید. در شرایطی که شما استرس دارید، داشتن یک هم صحبت خوب که شما را درک می کند، بهترین نعمت است. هم صحبت شما در شرایط ایده آل باید کسی باشد که شما را قضاوت نکند، قصد نصیحت کردن شما را نداشته باشد و صرفا شنونده ی خوبی باشد. باید بتواند شما را آرام کند. این که به شما بگوید: “غضه نخور درست میشه” مشکلی حل نمی شود. مگر شما خودتان نمی دانید غصه خوردن خوب نیست؟ می دانید ولی در این شرایط کاری از دستتان بر نمی آید. این صحبت کردن می تواند بهترین روش حفظ خونسردی برای شما باشد. (درست است که گفتیم بهترین روش وجود ندارد ولی هر کدام از این روش ها، ممکن است برای یک شخص، بیشتر از بقیه مفید باشد)

اما همان طور که گفتیم چنین دوستی صرفا در شرایط ایده آل پیدا می شود. اگر واقعا دوست شما این ویژگی ها را دارد، از دستش ندهید و دو دستی نگهش دارید. ولی اگر ندارید، سعی کنید با همان دوستانی که دارید صحبت کنید. اما قبل از صحبت کردن، به آن ها بگویید که دوست ندارید نصیحت بشنوید. بگویید که صرفا به شما گوش کند و بعد اگر خودتان خواستید شما را راهنمایی کند..

قدر استرستان را بدانید

تا الان هرچه گفتیم برای این بود که استرس را کم کنیم. چون معتقد بودیم استرس چیز خوبی نیست. اما بد نیست بدانید گاهی اوقات استرس برای شما مفید است! پس همیشه نیازی نیست برای حفظ خونسردی و آرامش تلاش کنید.

فرض کنید قرار است در جایی سخنرانی کنید. خب طبیعتا دچار استرس می شوید. اما این استرس برای این است که بدنتان شما را برای یک کار بزرگ آماده می کند. بدن شما می فهمد که قصد انجام کار بزرگی را دارید. پس تغییرات لازم را اعمال می کند تا به شما کمک کند.

مثلا فرض کنید دچار حساسیت فصلی هستید و آبریزش بینی شما را آزار می دهد. وقتی که قرار است سخنرانی کنید، استرس وجود شما را فرا می گیرد. اما صبر کنید! خبری از آبریزش بینی نیست! نه؟! بدن شما فهمیده که می خواهید کار بزرگی انجام دهید. پس سعی می کند کاری کند که حواس شما به اینجور چیز ها پرت نشود و به کار مهمتان بپردازید.

تلاش برای حفظ خونسردی و آرامش خوب است. اما بعضی وقت ها شما باید استرس داشته باشید تا دچار مشکل دیگری نشوید. شاید همین نکته، برای شما، بهترین روش حفظ خونسردی باشد.

بهترین روش حفظ خونسردی

در پایان

برای حفظ خونسردی باید میزان استرس خود را کنترل کنید. یکی از راه های حفظ ارامش و خونسردی درمان استرس است. اگر استرس بیش از حد زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است، خودساخته شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست