مقالهموفقیت در روابطوبلاگ

شک در زندگی مشترک چگونه می تواند زندگی تان را ویران کند؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

شکاک بودن یکی از مشکلات رفتاری است که اگر از خط تعادل عبور کند دردسرهای جبران ناپذیری را به دنبال دارد. حال در مورد زندگی مشترک شکاک بودن مسئله حادتری می شود. یکی از محورهای اصلی مهم در روابط زناشویی و زندگی مشترک داشتن اعتماد به طرف مقابل است. حال اگر این محور تخریب شود، بی تردید پایه های زندگی مشترک هم فرو می ریزد. چک کردن تلفن همراه، پیام ها و تماس های خصوصی، زیرنظر گرفتن دقیق رفت و آمد، نگاه همسر در جمع و … از جمله نشانه های شک در زندگی مشترک است.

اما چگونه می شود که افراد به مرحله شکاکیت می رسند و نسبت به شریک زندگی خود بدبین می شوند؟ دلایل زیادی برای این موضوع می توان عنوان کرد که از جمله موارد زیر قابل ذکر است. با خودساخته همراه شوید.

1- خود کم بینی علت شک در زندگی مشترک

یکی از دلایل اصلی شک و تردید همسران نسبت به یکدیگر، خود کم بینی است. این اختلال ذهنی که گاه در قالب رفتار و گفتار بروز می کند، به این معناست که فرد خود را در برابر دیگران دست کم می گیرد. در رابطه با زندگی مشترک زمانی که یکی از طرفین (زن یا شوهر) به خود کم بینی مبتلا باشند، خود را پایین تر از طرف مقابل می بیند و طرف مقابل در نظر او فردی با ویژگی ها و کاراکتر فوق العاده است. همین نگرش باعث می شود تا فرد حس کند همسرش در انظار دید دیگران قرار دارد و از سوی دیگر به دلیل اینکه او را برتر می بیند، تصور می کند همسرش در حق او خیانت خواهد کرد.

دلیل اینکه افراد به عارضه خود کم بینی مبتلا می شوند، می تواند به دوره کودکی و نحوه رفتار والدین و اطرافیان به او باز گردد. برای مثال رفتار توأم با حقارتی که اطرافیان با فرد در دوره کودکی داشته اند، باعث می شود تا او هرگز خود را همتراز با دیگران و به خصوص همسرش نبیند.

به طور کلی افراد مبتلا به اختلال رفتاری «خود کم بینی» شخصیت خود را کمتر از همسر ارزیابی می کنند. اگر دلیل شک در زندگی مشترک خود کم بینی باشد، همسری که در معرض شک و تردید قرار گرفته است، باید به زن / شوهر خود بفهماند که او دارای ویژگی های بی شماری است و به همین دلیل هرگز حاضر به ترک یا خیانت در حق او نخواهد شد.

به عبارت دیگر زنان یا مردانی که به دلیل خود کم بینی به همسران خود شک دارند و شک در زندگی مشترک آنها باعث بروز مشکلات عدیده ای شده است، همسر آنها باید برای رفع اختلال خود کم بینی آنها تلاش کند و شخصیت آنها را ارتقا بخشد. در این موارد عصبانیت، خشم و پرخاشگری کار را بدتر می کند.

بیشتر بخوانید: نبود عشق در زندگی مشترک ؛ نشانه‌هایی که زنگ خطر را به صدا درمی‌آورند

شک در زندگی مشترک

2- حسادت بیش از حد دلیل شک در زندگی مشترک

حسادت ویران کننده آرامش است و یکی دیگر از دلیل شک در زندگی مشترک به شمار می رود. زن یا شوهری که به همسر خود حس حسادت داشته باشد، زمانی که پیشرفتی در کار او حاصل می شود، دچار شک و تردید می شود. از طرفی حسادت جنسی، واکنشی نسبت به تهدیدِ از دست دادن همسر است که اغلب در ارتباطات میان همسران رخ می دهد. به بیان دیگر حسادت جنسی زمانی به فرد دست می‌دهد که تصور می کند همسرش به فرد دیگری علاقه دارد.

در هر دو حالت (یعنی پیشرفت های همسر و توجه همسر به دیگری) فرد دچار شک و تردید می شود که همسرش در حال فاصله گرفتن از او و رفتن به سمت شخص دیگری است. گاهی توجهی که همسر به فرد دیگری می کند، کاملاً عادی و قابل دفاع است. اما از آنجا که همسرش به حسادت مفرط مبتلاست، نمی تواند پاسخ او را بپذیرد. در شرایطی که یک نفر به دلیل حسادت در معرض شک همسر خود قرار می گیرد، باید از توجه بیش از حد به دیگران خودداری کند تا حس نفرت و حسادت بیشتر را در همسر بخواباند.

لجبازی و پاسخ های تند به همسرانی که به دلیل حسادت شکاک هستند، مشکل را دوچندان می کند.

باید همسر شکاک به آرامش روحی برسد تا بتوان به او فهماند احترام برای دیگران به معنای علاقه نیست و تنها در زمره دایره انسانیت می گنجد.

  1. بیشتر بخوانید: راه های درمان شک و بدبینی ” برگرداندن آرامش به زندگی”

3- تجربه تلخ گذشته

از دیگر دلایل شک در زندگی مشترک تجارب تلخ گذشته است که در حافظه برخی افراد باقی می ماند. خانمی که در گذشته زندگی مشترکش به دلیل خیانت همسرش با شکست مواجه و مجبور به پذیرش جدایی شده است، اکنون نسبت به هر مردی شکاک و حساس است. همچنین ممکن است فرد به دلیل ارتباطاتی که در اجتماع دارد موارد بسیاری دیده باشد که یک زن یا مرد به همسرش خیانت می کند. مشاهده زندگی دیگران و پدیده خیانت هم می توان باعث ایجاد اختلال شکاکیت شود.

گاهی افراد به طوری درگیر زندگی و مشکلات دیگران می شوند که گویی برای خود آنها اتفاق افتاده است. از سوی دیگر هر چه تعداد موارد خیانت بیشتر دیده شود، فرد بدبین و شکاک می شود.

همسرانی که به این اختلال مبتلا هستند، تنها نیمه خالی لیوان را مشاهده می کنند. بدبینی در ذهن، کلام و رفتار آنها رخنه کرده است و نسبت به همسر خود شکاک و بدبین هستند. به طوری که حتی ارتباطات ساده را نوعی خیانت می پندارند یا مدام تصور می کند همسرشان قصد خیانت دارد.

برای درمان این افراد باید آنها را در شرایط مساعد قرار داد. به این معنا که این دسته از افراد به دلیل مشاهده بیش از حد خیانت در زندگی دیگران بدبین شده اند و تصور می کنند در تمامی زندگی ها همین اتفاق رخ می دهد. در حالی که باید به آنها فهماند همسران زیادی هستند که علی رغم آزادی و ارتباط اجتماعی قوی و گسترده، همچنان به یکدیگر وفادار و متعهد هستند. باید نمونه هایی در نزدیکان و اطرافیان پیدا کرد و به آنها نشان داد.

ضمن اینکه باید برای همسر زمان صرف کرد. زمان مشخصی را تعیین کرد و با او به گفتگو نشست تا زندگی هایی که بر اثر خیانت از هم پاشیده شده اند، به دقت بررسی شوند.

آیا دلیل آن بی توجهی یکی از طرفین (زن یا شوهر)، بسته بودن بیش از حد محیط، نداشتن تعهد همسران نسبت به هم و …. بوده است. با بررسی دلایل اصلی خیانت و دادن اطمینان های لازم به همسر که چنین شرایطی در زندگی ما وجود ندارد یا سعی خواهیم کرد تا شرایط خیانت را به طور کلی محو کنیم، شک در زندگی مشترک از بین می رود و همسر شکاک اطمینان کافی را بدست می آورد. البته این کار زمان بر است و نباید انتظار داشته باشید که در کوتاه مدت مرتفع گردد.

بیشتر بخوانید: با افراد زودرنج چگونه رفتار کنیم؟ نکات طلایی در رفتار با همسر حساس

شک در زندگی مشترک

4- نداشتن تعهد به همسر و شک در زندگی مشترک

یکی دیگر از دلایل شک در زندگی مشترک نداشتن تعهد به همسر است. برای درک بهتر این مطلب بهتر است از یک ضرب المثل عامیانه و ساده آغاز کنیم. شنیده اید که می گویند: «کافر همه را به کیش خویش پندارد». در رابطه با مشکل شک در زندگی مشترک و ارتباط این ضرب المثل باید بگوییم که برخی از افرادی که به همسر خود شکاک هستند، خود در یک رابطه هستند و یا ممکن است به همسرشان خیانت کرده باشند و چون خودشان در زندگی مشترک تعهدی ندارند، تصور می کنند طرف مقابل هم نسبت به آنها بی تعهد است و بی تردید در خفا به آنها خیانت می کند.

اگر چه نداشتن تعهد به همسر همیشه دلیل اصلی شک در زندگی مشترک نیست و تنها در موارد نادری دیده شده است، اما کمی واقع بین بود و از آن به عنوان یک علت و بیماری نام برد که باید برای درمان آن چاره جویی کرد. مردان و زنانی که نسبت به همسر خود تعهد ندارند و خیانت می کنند، باید دلیل این رفتار آنها بررسی شود.

مطمئنا دلیل خیانت آنها نمی تواند نداشتن عشق و نبود خمیر مایه ای به نام «دوست داشتن» باشد. چرا که اگر همسر خود را دوست نداشته باشند، هیچگاه به او حساس و شکاک نمی شوند. تنها کسانی به همسر خود شک می کنند که او را بیش از حد دوست داشته باشند. اما چرا خیانت می کند؟ ممکن است به دلیل بی توجهی همسر، برآورده نشدن نیازهای عاطفی و جنسی و … باشد که با مشخص شدن دلیل آن می توان برای درمان اقدام کرد. اگر زن یا مرد نسبت به همسر خود متعهد و وفادار باشد، در عین حال همسر را هم مانند خود فردی متعهد تصور می کند. با این دیدگاه هیچ گاه نسبت به همسر دچار تردید و شک نمی شود.

بیشتر بخوانید: تاثیر کمال گرایی در ازدواج و راه مدارا با همسر کمالگرا

5- دوست داشتن مفرط و غیرمنطقی

یکی دیگر از دلایل شک در زندگی مشترک دوست داشتن مفرط و غیرمنطقی است. ریشه این نوع دوست داشتن از وابستگی بیش از حد و احساسی بودن فرد نشأت می گیرد.

زمانی که فرد هیچ استقلال فکری و شخصیتی از خود ندارد، بشدت به همسر وابسته می شود. برای مثال فردی که حتی از تاریکی شب می ترسد، همسر برای او نقش یک سوپرمن را بازی می کند که باید در تاریکی از او محافظت کند. حال اگر در شرایطی دور از همسر قرار بگیرد، ترس و فوبیای تنهایی موجب بروز حس شکاکیت در او می شود.

افراد سعی می کنند تا عیوب خود را به کم کاری های دیگران ربط دهند. حال یک زن یا مرد ترسو، رعب و ترس خود را به رفتار و بی توجهی همسر مرتبط می کند و تصور می کند همسر در جایی دور در حال خیانت است. افرادی که همسر شکاک دارند که دلیل شک آنها ترس، وابستگی و نداشتن استقلال شخصیت است، باید بتوانند به همسر خود استقلال، اعتبار و شهامت ببخشند.

برچسب‌ها: , , , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست