مقالهموفقیتموفقیت در کسب و کاروبلاگ

دلایل شکست خوردن چیست؟ چرا مُهر بازنده می‌خوریم؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

چرا شکست می‌خوریم؟ شکست‌هایمان ریشه در چه چیزهایی دارند؟ ما می‌بازیم، غصه می‌خوریم و افسرده می‌شویم. دلیل چیست؟‌ برای کشف دلایل شکست خوردن باید نگاه دقیق‌تری به وضع خود و زندگی‌مان داشته باشیم. خیلی‌ها می‌گویند که شکست مقدمه پیروزی است اما واقعیت این است که همین مقدمه هم نیاز به بازنگری و بررسی دارد. در این مقاله از دلایل و ریشه‌های شکست بیشتر برایتان خواهیم گفت. اگر قرار است که شکست نخوریم یا دست‌کم از شکست‌هایمان درس‌های درستی بگیریم، باید با دلایل آن بیشتر آشنا باشیم. همراه سایت موفقیت خودساخته شوید تا نگاهی به دلایل شکست خوردن داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: چرا در میان ثروتمندان و افراد پولدار جایی ندارید؟

نقاط قوت خود را دقیق نمی‌شناسید

یکی از دلایل عمده شکست‌خوردن این است که با توانایی‌ها و نقاط قوت خودتان آشنا نیستید. گاهی به پیروزی‌هایی دست پیدا می‌کنید که ریشه در توانمندی‌تان داشته‌اند اما چون توانایی‌هایتان را برای خود تعریف نکرده‌اید، احساستان این است که به‌طور تصادفی به موقعیتی خوشایند رسیده‌اید. برای اینکه دیگر شکست نخورید، باید نگاه دقیق‌تری به زندگی‌تان داشته باشید. امکانات و فرصت‌های شخصی و محیطی‌تان را بررسی کنید و ببینید که چطور می‌توانید به موفقیت برسید. خود را بشناسید. خودشناسی شاید اصطلاح بزرگ و پیچیده‌ای به نظر برسد اما در واقعیت، نگاهی درونی به خود است که طی آن صادقانه با خود خلوت می‌کنید و می‌بینید که چه چیزهایی در دستانتان هست که موجبات رشد را برایتان فراهم می‌کند.

دلیل شکست خوردن چیست

از پیروزشدن می‌ترسید

شاید عجیب یا خنده‌دار به نظر برسد اما واقعیت دارد. گاهی‌اوقات، ترسی که از موفقیت داریم از دلایل شکستمان است. ما خود را برای فتح قله‌ها آماده نمی‌کنیم و همین موجب می‌شود که دید و چشم‌اندازی درباره‌اش نداشته باشیم. چنین رویدادی باعث می‌شود که از رسیدن به قله بترسیم و ندانیم که بعد از آن قرار است پا در چه سرزمینی بگذاریم. این ناشناخته‌بودن پیروزی برایمان باعث می‌شود که بترسیم، جا بزنیم و اصلا به وادی رشد و موفقیت پا نگذاریم. خود را در حدواندازه‌های رشد ندیدن هم از دلایل دیگر ترس از ورود به سرزمین موفقیت است. یکی از راه‌های دورشدن از چنین حسی، آشنایی با افراد پیروز و موفق است. پیگیری روندی که آنها طی کرده‌اند، می‌تواند دید خوبی نسبت به پیروزشدن در اختیار قرار بدهد.

فکر می‌کنید که تا ابد وقت دارید

آدم‌های موفق که به پیروزی می‌رسند و نتایج مطلوب می‌گیرند، قدر زمان و فرصت‌ها را خیلی خوب می‌دانند. آن‌ها معتقدند که وقت طلاست. یعنی به چیزی که به شکل شعاری کلیشه‌ای برایمان درآمده، در واقعیت جامه عمل می‌پوشانند و قدرش را حسابی می‌دانند. پس یادتان باشد که یکی از دلایل شکست خوردن شما این است که قدر وقت و فرصت‌ها را نمی‌دانید. از دست‌دادن زمان و زود شروع‌نکردن در بسیاری از زمینه‌ها باعث می‌شود که جا بمانید و از رشد فاصله بگیرید. پس حواستان را حسابی جمع کنید.

بیشتر بخوانید: 10 نکته طلایی برای توسعه فردی و رسیدن به موفقیت

خود را ناکافی می‌دانید و وابسته هستید

یکی دیگر از دلایلی که مانع از رشد و موفقیت‌تان می‌شود و شما را به سمت شکست هُل می‌دهد، این است که خود را کافی نمی‌دانید و برای قدم‌گذاشتن در مسیرهای تازه نیاز به دیگران را حس می‌کنید. مثلا فکر می‌کنید که به اندازه کافی نمی‌توانید خوب حرف بزنید، پس سخنرانی نمی‌کنید. یا از امتحان‌کردن کلاسی تازه یا تجربه‌ای تازه می‌ترسید. شما باید قبول کنید که هیچ فرقی با دیگران ندارید. اگر دیگران موفق به انجام کاری شده‌اند، شما هم می‌توانید از پس آن برآیید. فقط باید در مسیر درستی قرار بگیرید و آمادگی‌های لازم را در خودتان به‌وجود بیاورید. هیچ‌وقت غبطه دیگران را نخورید و مطمئن باشید که اگر شما هم در مسیر درستی قرار بگیرید، از عهده انجام هر کاری برخواهید آمد.

برنامه‌ریزی ندارید و هدف‌گذاری نمی‌کنید

احتمالا زیاد درباره برنامه‌ریزی و اهمیت هدف‌گذاری شنیده‌اید. شاید هم خسته شده باشید و چنین توصیه‌هایی برایتان کلیشه‌ای به نظر برسند. اما با خودتان صادق باشید، آیا تاکنون به این توصیه‌های کلیشه‌ای عمل کرده‌اید؟ تابه‌حال توانسته‌اید برنامه‌ای درست برای رسیدن به هدفی فکرشده برای خود ترتیب بدهید؟ یکی از دلایل شکست همه آدم‌ها بی‌برنامگی و دوری از هدف‌گذاری است. پس مطمئن باشید که اگر برنامه‌ریزی کنید و هدف‌مند در مسیرها گام بردارید، به نتایجی خواهید رسید که انتظارش را هم نداشته‌اید.

بررسی دلایل شکست خوردن در زندگی

گذشته‌ها مانند چماقی سنگین بالای سرتان است

گذشته‌ها درگذشته‌اند. باور کنید که روزهای رفته و تجربه‌های ناخوشایند دیگر وجود ندارند. آنها در بخشی از زمان و روزگار دفن شده‌اند. پس از فکرشان بیرون بیایید. هر چه که کرده‌اید و هرچه که نکرده‌اید در گذشته‌ها مانده است. پس نگاهتان روبه‌جلو باشد. حتی اگر گذشته‌ای دارید که شرمسارتان می‌کند و کارهای نکرده بسیاری از قبل وجود دارد، ایرادی ندارد. خودتان را قوی کنید و به سمت جلو پیش بروید. شما می‌توانید فردی شوید که آرزویش را داشته‌اید. اصلا و ابدا در حصار تنگ تجربه‌های تلخ خود را اسیر نکنید و بدانید که تغییر از هیچ انسانی دور نیست. شما می‌توانید به هرچه که می‌خواهید برسید، فقط باید راه را درست پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: 6 راهکار بی نظیر برای فراموش کردن رابطه عاطفی

خود را با دیگران مقایسه می‌کنید

یکی از دلایل عمده شکست‌خوردن آدم‌ها این است که خودشان را با دیگران مقایسه می‌کنند. حسادت و غبطه‌خوردنی که در نتیجه چنین کاری در وجود شکل می‌گیرد، انرژی‌های منفی بسیاری تولید می‌کند. اگر انرژی‌های منفی‌تان زیاد شوند، انگیزه و رمقی برای تلاش‌کردن به‌دست نخواهید آورد.

پس به‌جای اینکه مدام خودتان را با دیگران مقایسه کنید و از درون تُهی شوید، خود را فقط و فقط با خودتان مقایسه کنید. یاد بگیرید که آدم‌ها با ذات و شرایط محیطی مختلفی به دنیا می‌آیند و زندگی می‌کنند. تربیت هر فرد با دیگران کاملا متفاوت است و خاستگاهی به‌شدت متفاوت دارد. پس نباید خود را با دیگران مقایسه کنید و معیار رشد و شکستتان را آنها قرار بدهید. همیشه نگاهتان به خودتان باشد و ببینید که نسبت به گذشته‌تان چه فرق‌هایی کرده‌اید. همین و بس.

بیشتر بخوانید: نشانه های عجول بودن “7 نشانه افراد عجول”

در آخر

دلایل شکست خوردن را بررسی کردیم. حالا می‌دانید که گاهی چیزهایی که فکرشان را هم نمی‌کنید، عاملی برای شکست‌خوردنتان می‌شوند. برای حل هر مساله‌ای باید دلیل شکل‌گیری‌اش را بدانید. زمانی که بدانید چرا شکست می‌خورید هم امکان اصلاح و تغییر در وجودتان شکل می‌گیرد. برای زیستن شادانه روی این کره خاکی باید شاد باشیم و شجاع. راه شادی و نترس‌بودن هم یادگیری، کسب تجربه و تلاش مداوم برای ارتقای خود است. امیدواریم که همیشه پیروز باشید.

اگر فکر می‌کنید در کسب و کارتون به اندازه کافی موفق نیستید، خودساخته شرکت در دوره «موفقیت به روش استیو جابز» را به شما پیشنهاد می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی عکس زیر کلیک کنید:

موفقیت در کار

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست