مقالهموفقیت در روابطوبلاگ

همدلی چیست؟ همدلی از هم‌زبانی بهتر است؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

همدلی چیست؟ شما خودتان را آدم همدلی می‌دانید؟ اصلا اگر از شما بپرسیم که تعریف همدلی در روانشناسی یا خیلی ساده و به زبان عامیانه چیست، جوابمان را چه خواهید داد؟ همدلی در ساده‌ترین تعریف یعنی اینکه بتوانید احساسات و افکار آدم‌های دیگر را درک کنید. جالب نیست؟
همدلی با دیگران می‌تواند شما را وارد فاز تازه‌ای از ارتباطات انسانی کند. فازی که از هر منفعت و سودجویی دور است و در آن خبری از چرتکه‌انداختن‌های رایج روابط امروزی نیست. همدلی خیلی احساس دقیقی است و یکی از چیزهایی است که با آن می‌توان روحیات انسان را دقیق و درست تعریف کرد.
چون از نوعی خودشناسی برمی‌آید. وقتی به دنبال همدلی و همیاری با دیگران هستید یعنی سعی می‌کنید که آنها را درک کنید. این درک تنها زمانی مقدور می‌شود که خودتان را جای آنها بگذارید. برای اینکه خودتان را جای دیگری بگذارید و از دریچه نگاهش به دنیا نگاه کنید باید خودشناسی قوی را تجربه کنید.
پس همدلی هم برای شما خیلی مزایا دارد و هم برای دیگران. در این مقاله selfmade از اینکه همدلی چیست و آدم های همدل چه ویژگی‌هایی دارند برایتان خواهیم گفت.

همدلی چیست و چه تعاریفی دارد؟

همدلی با دیگران به معنای این است که نگرانی‌ها، نیازها و احساساتشان را درک کنید. همدل بودن از هر کار خیری ارزشمندتر است. چون شما با همدلی و همیاری وارد قلب آدم‌ها می‌شوید و به آنها اطمینان خاطر می‌دهید که در این دنیای پر از سیاهی تنها نیستند و می‌شود جور دیگری هم زندگی کرد.
هر چند که تعریف همدلی در روانشناسی که درک افکار و احساسات دیگران است، نشان می‌دهد که این حس می‌تواند غریزی و ذاتی باشد اما این به معنای این نیست که نمی‌توانید روی این حس کار کنید و همدلی با دیگران را در خودتان ارتقا دهید.

بیشتر بخوانید: رشد فردی – همدلی با دیگران چه تأثیری در آن دارد؟

همدلی چیست / همدلی در روانشناسی

عناصر اصلی همدلی چیست ؟

اگر بخواهیم از عناصر اصلی همدلی صحبت کنیم باید چهار گزینه زیر را در نظر داشته باشیم:

درک دیگران؛
کمک به رفع مشکل دیگران؛
میل به خدمت‌کردن به دیگران؛
درک اینکه افراد متفاوت هستند؛
توانایی بروز واکنش‌های درست نسبت به دیگران.

درک‌کردن دیگران از شاخصه‌های اصلی همدلی است. اگر بنا باشد همدلی با دیگران را پیش بگیرید باید بتوانید آنها را به خوبی درک کنید. شاید رفتار دوست یا یکی از اعضای خانواده‌تان در موردی به‌خصوص بسیار غیرقابل‌تحمل باشد.
اما اگر فردی باشید که به خوبی می‌داند همدلی چیست ، احتمال اینکه شما هم با پرخاش و رفتاری نامناسب به او روی کنید، شدیدا کاهش پیدا خواهد کرد. شما زمانی می‌توانید به دیگران کمک کنید و درصدد رفع مشکلشان برآیید که با کفش‌های آنها و البته در همان مسیری که قرار دارند به حرکت مشغول شوید.
میل خدمت کردن به دیگران و پذیرش این نکته که آدم‌ها با هم فرق دارند و ممکن است واکنش‌های متفاوتی هم نسبت به محیط اطراف داشته باشند، باعث می‌شود تا با آنها همدل‌تر شوید و در مواقعی که نیاز به کمکتان دارند خیلی موجه و عقلانی ظاهر و با بروز واکنش‌های درست با آنها همراه و همدل شوید.

بیشتر بخوانید: نحوه بالا بردن روابط اجتماعی با 8 راه حل

انواع همدلی چیست؟

باید بدانید که همدلی در روانشناسی دارای انواعی است. در ادامه به آنها آشنا خواهید شد:

همدلی شناختی؛
همدلی احساسی؛
همدلی مشفقانه

در نوع اول همدلی که همدلی شناختی است، شما به طوری منطقی دیگران را درک می‌کنید. در این نوع از بیماری خبری از احساسات زیاد نیست. اما در همدلی احساسی شما دقیقا احساسات فرد مقابل را درک می‌کنید و انگار خودتان در حال تجربه آن هستید. در همدلی مشفقانه هم دوست دارید که با مهربانی در کنار فردی دیگر قرار بگیرید و به او کمک کنید تا از مشکلاتش رهایی پیدا کند.

بیشتر بخوانید: ۴ مهارت اصلی و حیاتی برای برقراری یک ارتباط موثر

همدلی چیست و چه تعاریفی دارد؟

ویژگی‌های افراد همدل چیست؟

همدلی با دیگران قابلیت ارتقا دارد. یعنی اگرچه این حس کاملا غریزی است اما می‌توان آن را توسعه و رشد داد. برای مثال، با پیگیری و دقیق‌شدن در رفتار کسانی که به معنی واقعی کلمه می‌دانند همدلی چیست ، این امکان برایتان وجود دارد که شما هم همدل‌تر از قبل شوید یا دست‌کم مکانیزم رفتاری افراد همدل را بهتر بشناسید.
یکی از ویژگی‌های اصلی افرادی که همدلی با دیگران را دوست دارند، این است که به شدت اجتماعی‌اند. یعنی حتی اگر فردی با آنها صمیمی هم نباشد دوست دارند درباره او بیشتر بدانند و بی‌تفاوت از کنار آدم‌های دیگر نمی‌گذرند.
این تلاش برای درک همه و بی‌تفاوت نبودن نسبت به انسان‌های دیگر منجر به حضور فعالشان در رفع مشکلات دیگران هم می‌شود. این ویژگی بسیار ارزشمند است اما اگر از حد بگذرد شاید آرامش فردی را تحت‌الشعاع قرار بدهد.
یکی دیگر از ویژگی‌های همدلی و همیاری با دیگران این است که فرد می‌تواند نقاط مشترک میان افراد و انسان‌ها را به خوبی کشف کند. کشف این نقاط باعث می‌شود که فرد خود را از دیگری با هر ملیت و رنگ و نژادی جدا نبیند. چنین چیزی بسیار ارزشمند است و باعث می‌شود که فرد همدل برای کمک و کم‌کردن از دردهای دیگران از هر نقطه‌ای از کره خاکی که هستند تلاش کند.
افراد همدل شنونده‌های بسیار خوبی هم هستند. اگر بنا باشد که بدانید همدلی چیست و همدل‌ها چطور عمل می‌کنند باید بدانید که آنها به حرف دیگران به خوبی گوش می‌دهند و سعی دارند که در هنگام مکالمه با آنها حضوری فعال داشته باشند. یعنی فقط گوش نمی‌کنند. بلکه هم گوشی شنوا دارند و هم در بحث و حرف زدن مشارکت فعال دارند.
افراد همدل کسانی هستند که تاحدی دارای ویژگی‌های بلندپروازی و مثبت‌اندیشی هم هستند. برای مثال، هرگز به دنبال این نیستند که منفی‌بافی کنند و امید دارند که به همه کمک کنند و همه مشکلات را در کنار یکدیگر رفع نمایند. آنها بلندپروازند و سعی دارند تا با قوه خوش‌بینی‌شان، دنیای خود و دیگران را عوض کنند.

بیشتر بخوانید: تکنیک روانشناسی – حل مشکلات رابطه عاطفی

انواع همدلی چیست؟

در آخر

همدلی چیست ؟ یکی از احساسات قشنگ آدم‌ها که می‌تواند دنیا را جای بهتری برای زندگی کردن کند و نشان دهد که درک یکدیگر و همیاری با هم می‌تواند بسیاری از مشکلات را حل یا حتی سبک و قابل‌تحمل کند. اگر شما هم در دسته افرادی هستید که با دیگران همدلی می‌کنند بدانید که بسیار ارزشمندید.
همدلی کردن از هم‌زبانی بهتر است؟ این چیزی بود که در عنوان مقاله اشاره شد. واقعیت این است که همدلی تا حد زیادی در عمل و واکنش‌های افراد نمود پیدا می‌کند و فقط به طور زبانی نمود ندارد و از قدیم هم گفته‌اند که دوصد گفته چون نیم‌کردار نیست.

برچسب‌ها: , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست