مقالهموفقیت در روابطوبلاگ

9 واژه ای که هرگز نباید در مکالمات تان به کار ببرید

اشتراک گذاری این مطالب در:

ممکن است برایتان پیش آمده باشد که به صلاح کسی حرفی را بزنید و آن فرد از شما دلگیر بشود. ممکن است سعی کرده باشید با حرف ها و رفتارتان به کسی کمک کنید اما نتیجه ی عکس بگیرید و متوجه بشوید که در واقع در حال تخریب آن رابطه بوده اید.

اما چرا چنین مسایلی اتفاق می افتند؟ گذشته ی ما، باورهای ما، فرهنگ، اعتقادات و هر پیش زمینه ی ذهنی ای که داریم، در برداشتی که از حرف دیگران داریم تاثیر گذارند. زمانی که شخصی حرفی را به شما می زند، ذهن شما با توجه به پیشینه ای که دارد در رابطه با آن حرف قضاوت می کند و می تواند آن را از حرفی مثبت به منفی و یا برعکس تبدیل کند.

به همین دلیل، هوش اجتماعی می تواند به کمک ما بیاید. بر اساس تحقیقات انجام شده، بیشتر افرادی که روزانه مجبور به برقراری روابط مختلف هستند، از هوش اجتماعی کمی برخوردارند. اما نگذارید واژه ی هوش شما را گول بزند. در طی این تحقیقات ثابت شده است که هوش اجتماعی، مهارتی قابل یادگیری است که برای تمام افراد فعال در جامعه یک ضرورت محسوب می شود.

راه های ساده ای وجود دارند تا به شما در جلوگیری از مشکلات بزرگی که در روابط کاری و یا عاطفی دچارشان می شوید کمک کنند. با خودساخته همراه شوید تا با 9 جمله ی خطرناک در مکالمات و جایگزین آن ها، آشنا شوید.

همه ی ما در طول روز حرف هایی می زنیم که ممکن است معانی متفاوتی از آن ها برداشت بشود. معانی ای که اصلا منظور ما نبوده است و این موضوع باعث می شود تا بدون آنکه متوجه باشیم، روابط مان را تخریب کنیم. یکی از ویژگی های ارتباطات اجتماعی این است که قوانین ساده و قابل یادگیری ای دارند. قوانینی که با رعایت کردن آن ها، به راحتی می توانید از مشکلات کوچک و بزرگ روابط پیشگیری کنید. در این مقاله با 9 جمله ای آشنا می شوید که هرگز نباید در مکالمات تان به کار ببرید.

بیشتر بخوانید: چگونه با نه گفتن خودمان را نجات دهیم؟

1- خسته به نظر می رسی

افراد خسته معمولا ظاهر جذابی ندارند؛ چشم های خمار، موهای نامرتب، مشکل در تمرکز کردن و بدخلقی از ویژگی هایی هستند که با شنیدن واژه ی خسته به ذهنمان خطور می کنند. وقتی به کسی می گویید که به نظر خسته می آید، در واقع دارید این ویژگی ها را به او نسبت می دهید.

ممکن است شما هم مثل خیلی از افراد به جای پرسیدن سوال «اوضاع چطور است» با گفتن «خسته به نظر میای»، سعی در کمک کردن داشته باشید. اما در واقع با این کار حس بدی را به فرد مقابل منتقل می کنید. از این به بعد به جای اینکه شرایط و حال دیگران را حدس بزنید، از آن ها بپرسید که نیازی به کمک دارند یا نه. در این صورت دیگران شما را به جای فردی بی ادب، به چشم یک فرد با ملاحظه نگاه می کنند.

2- چقدر وزن کم کردی

باز هم یک جمله ی خبری مثل گزینه ی قبل. با وجود اینکه این جمله در نگاه اول بار مثبت دارد، اما شما را در نظر افراد دیگر، فردی منتقد و قضاوت گر نشان می دهد. اینکه به کسی بگویید «چقدر وزن کم کردی» مثل این است که بگویید قبلا چاق و یا غیر جذاب به نظر می رسیدی.

به جای گفتن جمله ی بالا بگویید: «فوق العاده به نظر می رسی». به جای اینکه با حرفی که می زنید ظاهر قبلی و جدید آن فرد را مورد قضاوت قرار بدهید، با این تعریف ساده می توانید حس خوبی را به او منتقل کنید.

بیشتر بخوانید: نحوه برخورد با افراد کمال گرا ؛ چه باید کرد و چه باید گفت؟

3- تو از سرش زیاد بودی

وقتی کسی رابطه ای را تمام می کند، چه یک رابطه ی عاطفی و چه یک رابطه ی اجتماعی، گفتن جمله ی بالا به این معنی است که آن فرد نتوانسته است در انتخاب افراد و روابط خود درست عمل کند. به جای این جمله می توانید بگویید: «اون ضرر کرد». با این حرف نه تنها از فرد مورد نظرتان حمایت کردید، بلکه سلیقه و توانایی انتخاب او را هم زیر سوال نبرده اید.

4- تو همیشه… یا تو هیچوقت…

هیچکسی کاری را برای همیشه یا هرگز انجام نمی دهد. هیچ کسی خودش را فردی تک بُعدی نمی بیند. پس دلیلی ندارد که افراد را با واژه های همیشه یا هرگز، به عنوان فردی یک وجهی تعریف کنید. به کار بردن این واژه ها باعث می شود طرف مقابلتان در موضع دفاع از خود قرار بگیرد؛ از آنجایی که شما این واژه ها را به کار بردید تا حرف مهمی را به او بزنید، قرار گرفتن آن فرد در حالت دفاعی می تواند به ضرر مکالمه و رابطه ی شما تمام بشود.

به جای به کار بردن این واژه ها می توانید مشخصا به کار خاصی که طرف تان انجام داده و شما را رنجانده اشاره کنید. بدون اینکه به زمان های دیگر و یا رفتارهای دیگر او برگردید. اگر بارها آن کار از طرف مقابلتان سر زده است، بگویید: «تو بیشتر وقت ها این کار را می کنی» و یا «انقدر این کار را تکرار کرده ای که دیگه نمی توانم نسبت به آن بی توجه باشم».

بیشتر بخوانید: چطور از ذوق و علاقه خود پول بسازیم؟

5- به نسبت سنت خوب موندی

وقتی از کسی تعریف می کنید، به کار بردن واژه ی برای تو (برای سن تو، برای موقعیت تو و غیره) باعث می شود تا حرف تان غیر مودبانه و یا از سر ترحم به نظر بیاید. افراد نمی خواهند در مقایسه با سن و یا دیگر شرایط اطرافیانشان به نظر باهوش و زیبا بیایند؛ بلکه دوست دارند به طور کلی افرادی باهوش، خوش اندام و زیبا باشند.

به جای جمله ی بالا بگویید: «عالی به نظر می رسی». این جمله می تواند شما را در نظر فرد مقابل محبوب تر کند. یادتان باشد در جملات تعریفی، هرگز از واژه های مقایسه ای استفاده نکنید.

6- همانطور که قبلا هم گفته بودم …

همه ی ما ممکن است در طول زمان چیزهایی را فراموش کنیم. به کار بردن جمله ی بالا در یک مکالمه، به این معنی است که طرف مقابلتان با فراموش کردن نظر شما در واقع به شما توهین کرده است. این موضوع برای کسی که به نظر شما اهمیت می دهد، اصلا خبر خوبی نیست.

در این صورت در نظر فرد مقابل شما یا فرد بی اعتماد به نفسی هستید که بابت فراموش شدن نظرش تا این اندازه ناراحت شده است و یا به نظر فردی خودشیفته می آیید که فکر می کند حرف و نظرش از همه مهم تر است (و یا هر دو حالت!). افراد کمی از گفتن جمله ی «همانطور که گفته بودم»، چنین منظوری دارند، اما نمی توانید برداشت دیگران را تغییر بدهید.

به جای گفتن جمله ی بالا، این بار که حرف تان را تکرار می کنید به این فکر کنید که چگونه منظورتان را واضح تر و ساده تر به طرف مقابل منتقل کنید تا در یادش بماند.

بیشتر بخوانید: اگر انگیزه ی درس خواندن برای کنکور را از دست دادید همین حالا این مطلب را بخوانید!

7- ایشالا که شانس بیاری

به کار بردن واژه ی شانس کمی زیرکانه است. چرا که با گفتن این حرف به طرف مقابلتان، به او می فهمانید که برای موفق شدن باید خوش شانس باشد. به جای آن بگویید که می دانم هر کاری که لازم است را انجام دادی. گفتن این جمله به معنی این است که آن فرد تمام ویژگی های لازم برای موفقیت را دارد و اینگونه اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کند. با این حرف شما خودتان را از افراد دیگری که برای او آرزوی موفقیت و شانس کرده اند جدا می کنید.

8- به تو بستگی دارد یا خودت میدانی

ممکن است نسبت به سوالی که طرف مقابلتان می پرسد واقعا نظر خاصی نداشته باشید. اما فرد مقابل برای نظر شما ارزش قایل است و نیاز دارد دیدگاه شما را نسبت به آن مساله ی خاص بداند. به جای ناامید کردن آن شخص با گفتن جمله ی «به تو بستگی دارد» یا «خودت میدانی»، بگویید من نظر قطعی ای در این مورد ندارم اما می توانیم این موارد را در نظر بگیریم که… . وقتی که بدون جهت گیری، نظری را به شخص مقابل انتقال می دهید، نشان می دهید که برای فرد مقابل و مسائل و دغدغه های او اهمیت قائل هستید.

بیشتر بخوانید: عزت نفس پایین و جملاتی که نباید به افرادی با این ویژگی بگویید

9- حداقل من هیچوقت آن کار را نکردم

استفاده از جمله ی بالا به این معنی است که به جای پذیرفتن اشتباه خودتان، سعی دارید با یادآوری اشتباه دیگران در گذشته، روی کارهای خودتان سرپوش بگذارید. به جای اینکه اشتباهات فرد مقابل را که احتمالا به موضوع بحثتان هم بی ارتباط است یادآوری کنید، به گفتن معذرت می خواهم اکتفا کنید.

قبول کردن اشتباهتان باعث می شود تا بتوانید در شرایط آرام تر و منطقی تری درباره ی مشکل پیش آمده بحث کنید و به نتیجه برسید. قبول کردن اشتباه، از تشدید اختلافات و دلخوری ها جلوگیری می کند و به حل مشکل به وجود آمده کمک بیشتری خواهد کرد.

برچسب‌ها: , , , ,
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست