مقالهموفقیت در کسب و کاروبلاگ

9 فاکتور مهم شغلی، که قبل از شروع سال جدید باید آن ها را بررسی کنید

اشتراک گذاری این مطالب در:

همزمان که وارد آخرین فصل سال و روزهای پایانی آن می شویم، بسیاری از شرکت ها برنامه ای برای بررسی موفقیت در کسب و کار  دارند. اما مهم تر از آن این است که خودتان نگاهی به دستاوردهای یک سال اخیرتان داشته باشید. فرقی نمی کند کارمند یا کارآفرین هستید، شما باید بتوانید خودتان را بررسی کرده و در مواقعی مورد انتقاد قرار بدهید. با این کار می توانید هر سال پیشرفت بیشتری در کسب و کارتان داشته باشید. چرا که همیشه بهترین حامی شغل و دستاوردهایتان، خودتان هستید. در همین راستا، 9 مورد مهم را برای رسیدن به یک نتیجه ی بهتر در سال جدید باید بررسی کنید. در ادامه با خودساخته همراه باشید.

1- دستاوردها

وقتی زمان بررسی دستاوردهای کلی و گروهی یک شرکت باشد، بدون شک نمی توانید انتطار داشته باشید که رئیستان بداند شما دقیقا در طول سال چه دستاوردهایی داشتید و دقیقا کدام بخش از پیشرفت های شرکت مربوط به اقدامات شما بوده است. اگر شرکت شما سیستمی دارد که بر اساس آن بابت موفقیت های شرکت ایمیل تبریک یا تشکر می فرستد، همیشه ایمیل هایی که نام شما در آن ها ذکر شده است را در آرشیوتان نگه دارید؛ و یا به هر شیوه ی دیگری که با ذکر نامتان در طول سال، از کار شما تقدیر شده است، بهتر است مدارک آن را پیش خودتان نگه دارید. این مدارک حتی می توانند پیامی حاکی از رضایت یک مشتری، از عملکرد شما باشند. این کار مدارک قابل اعتمادی را درباره ی عملکرد شما ارایه می دهد و همچنین با نگه داشتن آن ها، خودتان هم می توانید از تک تک موفقیت هایی که در طول سال داشته اید آگاه باشید. اگر تا به حال چنین مدارکی را نگه نمی داشتید، از همین امروز شروع کنید. به تقویمتان نگاهی بیاندازید و سعی کنید تمام کارهای موفقیت آمیزی که در طول سال داشتید را به یاد بیاورید. تمام آن دستاوردها را در جایی برای خودتان نگه دارید تا بتوانید به کمک آن ها عملکرد یک سال اخیرتان را بهتر بررسی کنید و در نتیجه سال جدید کاری موفق تری داشته باشید.

2- وظایف روزانه

موفقیت های خاص، چه کوچک و چه بزرگ، بسیار اهمیت دارند. اما ارزش وظایف روزانه ای که در شرکت انجام می دهید، کمتر از این موفقیت ها نیست. نمی توانید از مدیرتان انتظار داشته باشید که بداند شما هر روز دقیقا چه کارهایی را انجام می دادید. حتی گاهی یادآوری این موضوع برای خودتان هم دشوار است. زمانی که وظایف معمول شغلتان، با نقش ها و کارهای ضروری دیگری که به شما سپرده می شود ترکیب می شوند، معمولا میزان کاری که انجام می دهید بسیار بیشتر از تصوری است که مدیرتان از حیطه ی وظایف شما دارد. بررسی سالانه، بهترین زمان برای در نظر گرفتن میزان دقیق کارهای روزانه ای است که در طول سال انجام دادید. این کار چه برای خودتان، چه برای مدیرتان می تواند یک معیار مناسب سنجش عملکرد باشد.

بیشتر بخوانید: تاثیر اعتماد به نفس بر پیشرفت تحصیلی چقدر است؟

3- ظرفیت پیشرفت

بسیاری از مدیران با نشان دادن بازخورد مستقیم و منفی به کارکنانشان راحت نیستند. پس اگر عملکرد سالانه ی شما نقاط ضعف قابل توجهی را نشان نمی دهد، تصور نکنید که همه چیز عالی است و شما بهترین عملکرد را از نظر مدیرتان داشته اید. حتی اگر شغلتان، از آن دسته کارهایی نیست که نیاز به حل مسایل پیچیده و بغرنج داشته باشند، باز هم بهتر است این موضوع را بررسی کنید که چه کارهایی را می توانستید بهتر انجام بدهید. این کار چه برای رشد فردی و چه برای رشد و پیشرفت شغلی تان اهمیت زیادی دارد. در این زمینه باید از مهارت های خاص مورد نیاز شغلتان آگاه باشید و با این آگاهی روی بالا بردن توانایی ها، بهبود نحوه ی ارایه و ارتباطات، نوع برخورد و جدیت در کارتان سرمایه گذاری کنید و برای بهتر شدنشان تلاش کنید. به مدیرتان این آگاهی را بدهید که از دانستن بخش هایی که نیاز به تغییر در شما دارند خوشحال می شوید و علاقه مند هستید که روی خودتان کار کنید. داشتن ظرفیت گرفتن بازخورد از مدیرتان، هم به او در ارایه ی بازخوردی واقعی تر و بهتر کمک می کند و هم به شما کمک می کند تا با استفاده از نظرات سازنده ی مدیرتان و دیگر افراد حرفه ای، پیشرفت بیشتری را در کار و زندگی شخصی تان ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید:چگونه بفهمیم که عزت نفس داریم یا نه + راهکارهایی برای افزایش عزت نفس

4- توانایی ها

در ادامه ی گزینه ی قبل، باید از نقاط قوتتان هم آگاه باشید. باید بدانید که در کنار ضعف هایتان، چه نقاط قوتی دارید که به پیشرفت کار کمک کرده اند. با این کار می توانید روی نقاط قوتتان بیشتر کار کنید و آن ها را حتی بهتر از قبل کنید. همچنین، به این ترتیب از ارزش هایی که برای مدیرتان اهمیت دارند نیز باخبر می شوید. ممکن است شما کار مهمی انجام بدهید که از نظر مدیرتان ارزش بسیار زیادی دارد اما خودتان متوجه اهمیت آن کار نباشید. به طور مثال: شیوه ی ارایه ی گزارش کارتان، برای مدیر اهمیت زیادی دارد و شما از آن دسته افرادی هستید که این کار را به خوبی انجام می دهند. بنابراین دانستن این مورد، می تواند حتی به بهتر شدن نقاط قوتتان هم کمک کند و انگیزه ی بیشتری برای انجام کارها پیدا می کنید.

5- اولویت های شرکت

در کنار درک ارزش های اصلی مدیرتان، باید بدانید که ارزش ها و اولویت های سازمانی که در آن کار می کنید چه چیزهایی هستند. بررسی عملکرد سالانه، بهترین فرصت است تا با مدیرتان در رابطه با ارزش ها و اولویت های سازمان صحبت کنید و اگر نیازی به تغییر در آن ها وجود دارند از آن تغییرات آگاه بشوید و در سال جدید اعمال کنید. این کار برای بهتر شدن عملکرد خودتان در سال جدید نیز فاکتور بسیار مهمی است. بگذارید مدیرتان بداند که شما برای بهبود کارتان، می خواهید با مهم ترین ارزش ها و اولویت های سازمان همسو شوید.

بیشتر بخوانید: رابطه عزت نفس و پیشرفت تحصیلی تا چه میزان است؟

6- قدم های بعدی شغل

گفت و گو در رابطه با استراتژی ها و برنامه های شرکت و بخش هایی که شما مسئول کار بر روی آن ها هستید، می تواند منجر به شناخت برنامه ها و استراتژی هایی بشود که برای پیشرفت شغلی خودتان نیاز به انجامشان دارید. از این طریق می توانید بفهمید که برای بخش خودتان به تنهایی، چه برنامه هایی را باید در پیش بگیرید تا با استراتژی های جدید شرکت همسو بشوید و در نتیجه بهترین عملکرد را داشته باشید. باید نشان بدهید که به سرمایه گذاری زمانی و حتی هزینه ای، برای رشد طولانی مدت شرکت تان متعهد شده اید. درخواست کمک از مدیرتان برای طرح ریزی مراحل و قدم های بعدی شغل تان، بهترین راه نشان دادن تعهدتان به سازمان است. در عین حال به مدیرتان نیز کمک می کند تا از قدم های بعدی و در نتیجه عملکردهای آتی شما اگاهی داشته باشد.

7- عمل به برنامه ها

شما برای انجام کارهایی که در یک ماه آینده، فصل آینده و سال جدید باید صورت دهید، نیاز به یک برنامه ی عملی دارید. تنها صحبت کردن در این باره کاری را از پیش نمی برد. از مدیرتان بخواهید که به شما در مشخص کردن دقیق کارهایی که باید انجام بدهید کمک کند و همچنین برنامه ی زمانی مشخصی برای انجام تک تک آن کارها در نظر بگیرید. نیازی به توضیح نیست که داشتن یک تایم لاین و برنامه ی زمانی، تا چه اندازه می تواند در عملکرد بهتر شما و انجام کارها موثر باشد.

بیشتر بخوانید: با این 8 راهکار ساده، در سال جدید ثروتمند شوید

8- نحوه ی کمک مدیر

همزمان که در رابطه با اهداف بلند مدت شغلی و قدم های بعدی با مدیرتان گفتگو می کنید، می توانید از مدیرتان برای عملی کردن آن ها درخواست کمک کنید. اگر برای انجام آن کارها توانایی خاصی نیاز است که باید به دست بیاورید، از مدیرتان درخواست انجام پروژه هایی را بکنید که به آن مهارت خاص نیاز دارند. به این ترتیب می توانید به صورت عملی مهارت تازه ای را یاد بگیرید و در عین حال به پیشرفت کارهای دیگر بخش های شرکت هم کمک کرده باشید. اگر برای انجام آن پروژه ها به تأییدیه ی مدیران بالاتر و افراد دیگری نیاز دارید، از مدیرتان بخواهید که در نامه ی ارسالی به آن ها، نام شما را هم ذکر کند. به هر طریقی که ممکن است از مدیرتان بخواهید که در بهبود شرایط کاری تان به سهم خودش به شما کمک کند تا بتوانید نقش موثر تری در پیشرفت برنامه های کلی شرکت داشته باشید.

بیشتر بخوانید: پیشرفت شغلی چیست؟ عوامل موثر در پیشرفت شغلی را می‌شناسید؟

9- ملاقات و شناخت افراد

یکی دیگر از راه هایی که مدیرتان می تواند از آن طریق به شما یاری برساند، معرفی شما به افرادی است که به طور معمول در روند کارتان با آن ها سر و کار ندارید. اما این افراد کسانی هستند که می توانند به شما کمک بسیاری بکنند. از مدیرتان بخواهید که به شما در ساختن روابط کاریِ بیشتر و بهتر کمک کند و به این ترتیب، شبکه ی ارتباطی خودتان را داشته باشید که به کمک آن بتوانید چه در شغلی که در حال حاضر دارید و چه در مشاغلی که در آینده تجربه خواهید کرد موثر تر عمل کنید.

برچسب‌ها:
مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست