درمان استرسمقالهوبلاگ

حمله پانیک چیست ؟ چه راهکاری برای مقابله با آن وجود دارد؟

اشتراک گذاری این مطالب در:

اگر از کسی که حمله ناشی از ترس را تجربه کرده باشد، احساسش را بپرسید قطعا می گویید که تجربه ی وحشتناکی است. این گونه به نظر می رسد که حملات پانیک به طور ناگهانی ظاهر شده و فرد را کاملا ناتوان می کنند. البته افرادی که دچار این حملات شده اند؛ می گویند خود حملات، به خودی خود بد نیستند اما ترس از تکرار مجدد حملات پانیک بخصوص اگر زمان نامناسبی باشد آزار دهنده است. اگر شما جزو کسانی هستید که حملات پانیک را تجربه کرده اید بدانید که لازم نیست برای همیشه در این ترس ها زندگی کنید. با سایت خودساخته همراه باشید تا بیشتر در مورد این موضوع صحبت کنیم.

حمله پانیک چیست؟

شروع ناگهانی اضطراب شدید و ناتوان کننده همراه با علائم جسمانی را حمله عصبی یا پانیک می گویند.

حتما بخوانید: زبان بدن افراد با اعتماد به نفس بالا چه شکلی است؟

علائم و نشانه های حملات پانیک

  • تپش قلب
  • افزایش ضربان قلب
  • تعریق غیر طبیعی
  • لرزش
  • تنگی نفس و احساس خفگی
  • درد و ناراحتی در قفسه سینه
  • حالت تهوع یا درد شکم
  • سرگیجه یا ضعف
  • لرز یا گرگرفتگی
  • احساس بی حسی یا سوزن سوزن شدن
  • احساس غیر واقعی بودن
  • شخصیت زدگی( احساس جدایی از خود)
  • ترس از دست دادن کنترل خود
  • حس دیوانگی
  • ترس از مرگ

حملات پانیک در خواب می تواند توسط محرک های خاصی مانند فوبیا ایجاد شود و یا اینکه ناگهانی و کاملا غیر منتظره باشند.

از آنجایی که این حملات غالبا آسیب زا و غیرقابل پیش بینی هستند، افرادی که به این این حمله دچار شده اند از تکرار مجدد آن ها ترسیده و این ترس و نگرانی انرژی زیادی را از آن ها می گیرد. در این مقاله در مورد درمان حمله پانیک در خواب و جلوگیری از تکرار آن ها توضیح خواهیم داد. رعایت چند اقدام ساده که در صورت داشتن حمله پانیک بهتر است آن ها را انجام دهید.

حتما بخوانید: برای آرامش اعصاب چه باید کرد؟

درمان حمله پانیک عصبی در خانه

اولین و مهمترین کار هنگام حمله این است که بدانید که این حمله چیست؟ همچنین ممکن است حین حمله دچار ضربان قلب شدید، تنگی نفس، درد قفسه سینه یا هرکدام از علائمی که در بالا گفته شد روبه رو شوید.

تا حدودی حملات پانیک و حملات قلبی علائم مشابهی دارند. در نتیجه اگر شما کمتر از 40 سال دارید و تا کنون سابقه مشکل قلبی نداشته اید به احتمال زیاد حمله اتفاق افتاده، پانیک است.

درمان حمله پانیک عصبی

نفس کشیدن برای درمان

برای درمان حمله پانیک عصبی نفس عمیق تاثیرگذار است. وقتی متوجه شدید که دچار حمله پانیک شده اید، نفس بکشید. در حین حمله، ماهیچه های قفسه سینه سفت شده که به موجب آن نفس ها سطحی می شوند. در این مرحله سعی کنید دست خود را روی شکم نگه داشته و نفس عمیق شکمی بکشید. به این صورت که از راه بینی نفس کشیده و از راه دهان آن را بیرون دهید.

با خود صحبت کنید

در طول حمله، بدن شما احساس خطر می کند اما این خطر کاذب است. به خود یادآوری کنید که این احساسات موقتی هستند و آن ها را پشت سر می گذارید. سعی کنید مرتبا جمله ی مانند ” همه چیز خوب است” را تکرار کنید.

حتما بخوانید: زبان بدن افراد عصبی . آدمهای عصبی را چطوری بشناسیم؟

حواس خود را پرت کنید

گاهی اوقات بیرون کردن افکار از ذهن و حواس پرتی برای درمان حمله پانیک عصبی موثر است. خود را با نگاه کردن به تلویزیون، صحبت کردن با یک دوست، پیدا کرن اشیا هم رنگ حتی شمردن گل های قالی سرگرم کنید.

بعد از پشت سر گذاشتن حملات پانیک احتمالا نگران حملات دیگر خواهید بود، کاملا حق دارید اما بهتر است در این مورد با خود مهربان باشید. اگرچه حملات پانیک آسیب زا هستند و کسی دوست ندارد دوبار آن ها را تجربه کند، اما نگرانی از حمله ناتوان کننده تر از خود حمله پانیک است در نتیجه زندگی کردن مثل قبل بسیار سخت خواهد بود.

حمله پانیک در خواب

چگونه بعد از حمله به حالت عادی برگردیم؟

اگر شما یا نزدیکانتان به حمله پانیک در خواب دچار شده وترس تکرار مجدد آن شما را آزار می دهد، پیشنهاد می کنیم مراحل زیر را انجام دهید.

ابتدا با یک همراه مانند دوست یا یکی از اعضای خانواده به مکان های محرک که ممکن است دچار حمله شوید، بروید. سپس برای چند دقیقه در آن محل تنها بمانید. این کار را تا وقتی که موفق شوید به تنهایی به آنجا بروید تکرار کنید. وجود حملات پانیک را بپذیرید و از آن ها نترسید، همین پذیرفتن موجب کاهش و از بین رفتن حملات می شود.

همچنین کمک گرفتن از یک درمانگر به شما در درمان حملات پانیک عصبی کمک می کند. یک روان شناس خوب می تواند فضایی امن برای پردازش احساسات و ترس های شما و همچنین برنامه ای برای حرکت رو به جلو در اختیار شما فراهم کند.

مهمتر از همه این است که درمانگر با استفاده از روش های گوناگون به شما کمک می کند اضطراب خود را قبل از اینکه به حملات پانیک تبدیل شود، کنترل کنید.

در صورتی که با استفاده از این روش ها بهبود نیافتید به یک روان پزشک مراجعه کرده تا با استفاده از داروهای مناسب به شما در کنترل حملات پانیک کمک کند.

از جمله داروهای مناسب برای درمان حمله پانیک عصبی شامل داروهای ضد افسردگی، مسدود کننده های بتا، بنزودیازپین ها است.

سخن پایانی

حمله پانیک بعد از خواب اگر به زودی درمان نشوند تاثیرات بسیار مخربی به بارآورده و از اعتماد به نفس شما می کاهد به همین علت علاقه خود را به فعالیت های که از انجام آن ها لذت می بردید از دست داده و از گوشه گیر می شوید.

استرس بیش از حد یکی از دلایل حملات پانیک است. اگر شما همیشه مضطرب هستید و یا اطرافیانتان به این مشکل مبتلا هستند، خودساخته به شما شرکت در دوره «خداحافظ استرس» را پیشنهاد می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر روی تصویر زیر کلیک کنید:

انرژی درمانی چیست

مقالات پیشنهاد شده

ما عاشق خواندن نظرات شما هستیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست